Komiža: Sve spremno za paljenje broda za Svetog Nikolu


Komižani će i ove godine zapalit drveni brod, u skladu s višestoljetnom tradicijom. U prisutnosti mnogobrojnih gostiju obilježit će tako blagdan sv. Nikole, zaštitnika ribara, pomoraca i putnika koji se u Komiži slavi kao Dan grada. 

Mještani najribarskijeg mjesta na hrvatskom Jadranu, zajedno s drugim stanovnicima otoka Visa, te brojnim gostima i sudionicima niza manifestacija u sklopu obilježavanja Dana grada i blagdana Svetog Nikole, zaštitnika ribara, pomoraca i putnika, okupit će se u utorak na brežuljku ispred župne crkve Sv. Nikole kako bi u kršÄ‡anskom ozračju iskazali tradicionalno štovanje svom nebeskom zaštitniku.

Večer prije obreda drveni brodovi se dovode i postavljaju pokraj crkve sv. Mikule (muster) gdje će u utorak nestati u velikom ognju u čast svih pomoraca i ribara. Petar Mardešić ove je godine bio zadužen za postavljanje i učvršÄ‡enje broda.


Recent Nautical News Entries

Uskoro počinje 22. Croatia Boat Show

Grad Split će od 22. do 26. travnja 2020. biti domaćin sajma koji okuplja najznačajnija imena hrvatske i svjetske nautičke elite.

February.24.2020

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019