Komiža: Sve spremno za paljenje broda za Svetog Nikolu


Komižani će i ove godine zapalit drveni brod, u skladu s višestoljetnom tradicijom. U prisutnosti mnogobrojnih gostiju obilježit će tako blagdan sv. Nikole, zaštitnika ribara, pomoraca i putnika koji se u Komiži slavi kao Dan grada. 

Mještani najribarskijeg mjesta na hrvatskom Jadranu, zajedno s drugim stanovnicima otoka Visa, te brojnim gostima i sudionicima niza manifestacija u sklopu obilježavanja Dana grada i blagdana Svetog Nikole, zaštitnika ribara, pomoraca i putnika, okupit će se u utorak na brežuljku ispred župne crkve Sv. Nikole kako bi u kršÄ‡anskom ozračju iskazali tradicionalno štovanje svom nebeskom zaštitniku.

Večer prije obreda drveni brodovi se dovode i postavljaju pokraj crkve sv. Mikule (muster) gdje će u utorak nestati u velikom ognju u čast svih pomoraca i ribara. Petar Mardešić ove je godine bio zadužen za postavljanje i učvršÄ‡enje broda.


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019