Priznanje Brodosplitu: "Piani" nagrada za inovativna rješenja


ShipPax Information, švedska tvrtka specijalizirana za pružanje informacija o industriji brodskog prijevoza putnika i tereta, dodijelila je nagradu za inovativna rješenja u 2011. godini ro-paxu "Piani" izgraÄ‘enom prošle godine u splitskom brodogradilištu. Riječ je o brodu za prijevoz putnika, osobnih i teretnih vozila te opasnog tereta na relaciji Marseille-Bastia koji je predan francuskom naručitelju u prosincu 2011. godine.

"Piana" je sofisticiran i tehnički zahtjevan brod čiji je projekt razvijen u Brodosplit-Brodogradilištu. Prvi je to ro-pax izgraÄ‘en po novoustanovljenim propisima čime su mu osigurani najviši standardi stabiliteta, sigurnosti života na moru i zaštite okoliša, te najviši stupanj komfor-klase.

"Piani" je nagrada dodijeljena za potpunu HI-FOG protupožarnu zaštitu i za koncept restorana, stoji u obrazloženju nagrade ShipPax Informationa u kojem je navedeno i kako su članovi ocjenjivačkog suda impresionirani primjenjenim rješenjima.

"Piana" je prvi ro-pax koji je u potpunosti opremljen protupožarnim sustavom vodene magle pod visokim pritiskom. Sustav, koji je do sada bio korišten isključivo u prostorima namijenjenima putnicima i posadi, na "Piani" obuhvaća i strojarnicu i garaže.

TakoÄ‘er, navodi se u obrazloženju odluke, ro-pax "Piana" je izniman po pitanju putničkog smještaja i  modularnoga višenamjenskog restorana koji, u slučaju većeg broja putnika, može biti prenamijenjen u nastavak a la carte restorana, biti samouslužni restoran ili oboje.

"Piani", ro-paxu koji su izgradili splitski brodograditelji, ovo je drugo prestižno meÄ‘unarodno priznanje. Podsjetimo, The Royal Institution of Naval Architects (meÄ‘unarodno udruženje stručnjaka s područja brodograÄ‘evne industrije, obrazovnih institucija i pomorskih organizacija iz više od 90 zemalja svijeta) uvrstilo je "Pianu" meÄ‘u najistaknutije brodove 2011. godine, te joj dodijelilo priznanje “Significant Ships 2011”.


Recent Nautical News Entries

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019

Danas počinje međunarodni nautički sajam Croatia Boat Show u Splitu

Izuzetna nam je čast najaviti 21. CROATIA BOAT SHOW, koji pocinje danas na Zapadnoj obali u Splitu.

April.11.2019