Osmerci Oxforda i Cambridgea opet će se "sudariti" u Splitu


Pred nama je najznačajniji sportski dogaÄ‘aj u fjeri Svetoga Dujma, još jedna meÄ‘unarodna regata sveučilišnih osmeraca. U ovom trenutku znamo da će se na regatnoj stazi u Spinutu u subotu od 9 sati natjecati više od 25 sveučilišnih i fakultetskih osmeraca iz Hrvatske, ali i Italije, MaÄ‘arske, Slovenije, Austrije.

A ono što najviše privlači posjetitelje u Spinut, i čini posebnu draž ove regate jest dolazak posada engleskih sveučilišta Oxforda i Cambridgea. Početkom travnja na Temzi bilo je više nego uzbudljivo, nakon prosvjednika, sudara čamaca i kolapsa jednog veslača -  Cambridge je pobijedio u 158. izdanju Boat racea.

Upravo zato regatna staza u Spinutu nudi nova uzbuÄ‘enja jer samo se ovdje  Oxford može revanširati za poraz s Temze.  Posade su došle u Split i već se gledaju "preko nišana", napetost se osjeća  kada su blizu, jer do kraja godine Oxford nema više prilike za revanš. Samo Split, samo Spinut i samo Regata Svetog Duje daje mogučnost engleskim posadama za novi obračun. Bit će uzbudljivo, cijeli veslački svijet će pratiti zbivanja u Splitu.

Engleski veslač Cambridgea - Jack Lindeman odmah po dolasku  u Split kazao je:

- UzbuÄ‘eni smo što ćemo opet imati priliku utrkivati se s Oxfordom, no tenzije su svakako manje na ovoj utrci, ne poznajemo ni stazu, a ne znamo ni kakvi nas uvjeti očekuju. Svakako se veselimo što ćemo imati priliku upoznati veslače Oxforda, jer se inače samo natječemo.


Recent Nautical News Entries

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019

Danas počinje međunarodni nautički sajam Croatia Boat Show u Splitu

Izuzetna nam je čast najaviti 21. CROATIA BOAT SHOW, koji pocinje danas na Zapadnoj obali u Splitu.

April.11.2019