Osmerci Oxforda i Cambridgea opet će se "sudariti" u Splitu


Pred nama je najznačajniji sportski dogaÄ‘aj u fjeri Svetoga Dujma, još jedna meÄ‘unarodna regata sveučilišnih osmeraca. U ovom trenutku znamo da će se na regatnoj stazi u Spinutu u subotu od 9 sati natjecati više od 25 sveučilišnih i fakultetskih osmeraca iz Hrvatske, ali i Italije, MaÄ‘arske, Slovenije, Austrije.

A ono što najviše privlači posjetitelje u Spinut, i čini posebnu draž ove regate jest dolazak posada engleskih sveučilišta Oxforda i Cambridgea. Početkom travnja na Temzi bilo je više nego uzbudljivo, nakon prosvjednika, sudara čamaca i kolapsa jednog veslača -  Cambridge je pobijedio u 158. izdanju Boat racea.

Upravo zato regatna staza u Spinutu nudi nova uzbuÄ‘enja jer samo se ovdje  Oxford može revanširati za poraz s Temze.  Posade su došle u Split i već se gledaju "preko nišana", napetost se osjeća  kada su blizu, jer do kraja godine Oxford nema više prilike za revanš. Samo Split, samo Spinut i samo Regata Svetog Duje daje mogučnost engleskim posadama za novi obračun. Bit će uzbudljivo, cijeli veslački svijet će pratiti zbivanja u Splitu.

Engleski veslač Cambridgea - Jack Lindeman odmah po dolasku  u Split kazao je:

- UzbuÄ‘eni smo što ćemo opet imati priliku utrkivati se s Oxfordom, no tenzije su svakako manje na ovoj utrci, ne poznajemo ni stazu, a ne znamo ni kakvi nas uvjeti očekuju. Svakako se veselimo što ćemo imati priliku upoznati veslače Oxforda, jer se inače samo natječemo.


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019