Blue Line: Ministre, peljarenje je pljačkanje!


MeÄ‘unarodna brodarska kompanija Blue Line javno apelira na novu Vladu RH i nadležnog ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Sinišu Hajdaš Dončića da omoguće ravnopravan položaj svih brodara na meÄ‘unarodnoj liniji Split – Ancona. Kako ističu iz te kompanije, najteži uteg poslovanju brodara je monopolistički položaj privatne tvrtke Split Pilot d.o.o, kojoj su dosadašnji ministri, pretpostavljamo iz osobnih interesa, osim monopola, osigurali i višemilijunske prihode za usluge peljarenja brodova u splitskoj luci.
 
Blue Line podržava primjenu zakona u pomorskim zemljama koji obvezuje strane brodare da pri ulasku u luku koriste  usluge peljara, odnosno "stručne osobe koja vodi brod i daje stručne savjete zapovjedniku radi sigurne plovidbe". S obzirom da je u pitanju sigurnost plovidbe i zaštita mora, razumljivo je i to da nadležno Ministarstvo propisuje cijene usluga peljarenja, ali ne i da iste budu nerazumno visoke. Sumnju u malverzacije budi i činjenica da je peljarenje u Hrvatskoj, kao siguran i unosan posao, još 1997. godine s državnih prebačeno na privatne tvrtke. Split Pilot d.o.o. je od tada zadužen za splitski akvatorij, a brodari su prisiljeni raditi samo s njima i po njihovim uvjetima, bez mogućnosti pregovora ili dogovora oko cijene usluga. Na naše brojne dopise i zamolbe za snižavanjem cijene peljarskih usluga brodarima koji cijelu godinu uplovljavaju u splitsku luku, oglušili su se i svi dosadašnji ministri.

Zbog tih krutih propisa i stavova, za Blue Line su, ističu iz te tvrtke, nastali sljedeći problemi pri korištenju usluge peljara u Splitu:

1. Cijene usluge peljarenja su dvostruko veće nego u Italiji:  za 500-tinjak isplovljavanja tijekom jedne godine Brodar u Splitu plati 100.000 eura više nego u Italiji. Kada se u obzir uzme da Blue Line već 19 godina plovi na liniji Hrvatska – Italija, evidentno je da smo splitsku peljarsku službu pretplatili za gotovo 2 milijuna eura.

2. Blue Line je u Splitu obvezan koristiti  peljara prilikom ulaska, ali i izlaska broda iz luke, dok je u Anconi peljar prisutan samo pri uplovljavanju broda u luku.

3. Zapovjednik broda koji uplovi u luku Ancona više od 20 puta dobiva certifikat o poznavanju luke. Taj certifikat ne oslobaÄ‘a Brodara potrebe za uslugama peljara pri ulasku u luku, ali su zato troškovi (kao i rizik s obzirom na kapetanovo iskustvo), za tu uslugu smanjeni na minimum. U Splitu ne postoji ta mogućnost, odnosno Boris Matošić, prvi čovjek Lučke kapetanije, se izričito protivi tomu, štiteći u na taj način interese privatne firme za peljarenje.

4. Koliko je ugrožena konkurentnost na liniji Split-Ancona,  pokazuje i to da Jadrolinija ne treba koristiti peljara u Splitu što znači da nije potrošila niti jednu kunu za tu skupu uslugu. Zabrinjava i zakonska pretpostavka da Jadrolinijini kapetani, pa čak i oni koji prvi put uplovljavaju u Split, jako dobro poznaju tu luku – te im ne trebaju stručni savjeti prilikom uplovljavanja. Nije li time sigurnost plovidbe i mora proizvoljno tumačena, pogotovo prisjetimo li se posljednjih havarija Jadrolinije za koje su, uglavnom, bili odgovorni upravo zapovjednici?

Iz Blue Linea vjeruju da će novi ministar shvatiti važnost ovog apela i prepoznati ovu brodarsku kompaniju kao respektabilan faktor na meÄ‘unarodnom pomorskom tržištu, s obzirom da Blue Line već 19 godina plovi na liniji Hrvatska-Italija bez ikakve subvencije hrvatske države, godišnje preveze 200.000 putnika i 30.000 vozila, redovito obnavlja flotu, prvi je brodar s online kupnjom trajektnih karata po low cost cijenama, zapošljava hrvatske časnike i koristi sve resurse hrvatskih tvrtki za agenturu, opskrbu i ostale intelektualne usluge.

S druge strane, država subvencionira Jadroliniju za održavanje linije Split-Ancona, financira im kupnju flote i pokriva gubitke u poslovanju, a kad tomu dodamo i peljarske  usluge, jasno je kako je do sada primarni cilj bio poticati monopol i ugušiti svaku moguću konkurenciju, ističu iz Blue Linea.

 


Recent Nautical News Entries

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019

Danas počinje međunarodni nautički sajam Croatia Boat Show u Splitu

Izuzetna nam je čast najaviti 21. CROATIA BOAT SHOW, koji pocinje danas na Zapadnoj obali u Splitu.

April.11.2019