Blue Line: Ministre, peljarenje je pljačkanje!


MeÄ‘unarodna brodarska kompanija Blue Line javno apelira na novu Vladu RH i nadležnog ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Sinišu Hajdaš Dončića da omoguće ravnopravan položaj svih brodara na meÄ‘unarodnoj liniji Split – Ancona. Kako ističu iz te kompanije, najteži uteg poslovanju brodara je monopolistički položaj privatne tvrtke Split Pilot d.o.o, kojoj su dosadašnji ministri, pretpostavljamo iz osobnih interesa, osim monopola, osigurali i višemilijunske prihode za usluge peljarenja brodova u splitskoj luci.
 
Blue Line podržava primjenu zakona u pomorskim zemljama koji obvezuje strane brodare da pri ulasku u luku koriste  usluge peljara, odnosno "stručne osobe koja vodi brod i daje stručne savjete zapovjedniku radi sigurne plovidbe". S obzirom da je u pitanju sigurnost plovidbe i zaštita mora, razumljivo je i to da nadležno Ministarstvo propisuje cijene usluga peljarenja, ali ne i da iste budu nerazumno visoke. Sumnju u malverzacije budi i činjenica da je peljarenje u Hrvatskoj, kao siguran i unosan posao, još 1997. godine s državnih prebačeno na privatne tvrtke. Split Pilot d.o.o. je od tada zadužen za splitski akvatorij, a brodari su prisiljeni raditi samo s njima i po njihovim uvjetima, bez mogućnosti pregovora ili dogovora oko cijene usluga. Na naše brojne dopise i zamolbe za snižavanjem cijene peljarskih usluga brodarima koji cijelu godinu uplovljavaju u splitsku luku, oglušili su se i svi dosadašnji ministri.

Zbog tih krutih propisa i stavova, za Blue Line su, ističu iz te tvrtke, nastali sljedeći problemi pri korištenju usluge peljara u Splitu:

1. Cijene usluge peljarenja su dvostruko veće nego u Italiji:  za 500-tinjak isplovljavanja tijekom jedne godine Brodar u Splitu plati 100.000 eura više nego u Italiji. Kada se u obzir uzme da Blue Line već 19 godina plovi na liniji Hrvatska – Italija, evidentno je da smo splitsku peljarsku službu pretplatili za gotovo 2 milijuna eura.

2. Blue Line je u Splitu obvezan koristiti  peljara prilikom ulaska, ali i izlaska broda iz luke, dok je u Anconi peljar prisutan samo pri uplovljavanju broda u luku.

3. Zapovjednik broda koji uplovi u luku Ancona više od 20 puta dobiva certifikat o poznavanju luke. Taj certifikat ne oslobaÄ‘a Brodara potrebe za uslugama peljara pri ulasku u luku, ali su zato troškovi (kao i rizik s obzirom na kapetanovo iskustvo), za tu uslugu smanjeni na minimum. U Splitu ne postoji ta mogućnost, odnosno Boris Matošić, prvi čovjek Lučke kapetanije, se izričito protivi tomu, štiteći u na taj način interese privatne firme za peljarenje.

4. Koliko je ugrožena konkurentnost na liniji Split-Ancona,  pokazuje i to da Jadrolinija ne treba koristiti peljara u Splitu što znači da nije potrošila niti jednu kunu za tu skupu uslugu. Zabrinjava i zakonska pretpostavka da Jadrolinijini kapetani, pa čak i oni koji prvi put uplovljavaju u Split, jako dobro poznaju tu luku – te im ne trebaju stručni savjeti prilikom uplovljavanja. Nije li time sigurnost plovidbe i mora proizvoljno tumačena, pogotovo prisjetimo li se posljednjih havarija Jadrolinije za koje su, uglavnom, bili odgovorni upravo zapovjednici?

Iz Blue Linea vjeruju da će novi ministar shvatiti važnost ovog apela i prepoznati ovu brodarsku kompaniju kao respektabilan faktor na meÄ‘unarodnom pomorskom tržištu, s obzirom da Blue Line već 19 godina plovi na liniji Hrvatska-Italija bez ikakve subvencije hrvatske države, godišnje preveze 200.000 putnika i 30.000 vozila, redovito obnavlja flotu, prvi je brodar s online kupnjom trajektnih karata po low cost cijenama, zapošljava hrvatske časnike i koristi sve resurse hrvatskih tvrtki za agenturu, opskrbu i ostale intelektualne usluge.

S druge strane, država subvencionira Jadroliniju za održavanje linije Split-Ancona, financira im kupnju flote i pokriva gubitke u poslovanju, a kad tomu dodamo i peljarske  usluge, jasno je kako je do sada primarni cilj bio poticati monopol i ugušiti svaku moguću konkurenciju, ističu iz Blue Linea.

 


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019