Australski milijarder gradi Titanic 2


Milijarder Clive Palmer, australski rudarski magnat, otkrio je kako planira izgraditi "Titanic 2" te tako obogatiti turističku ponudu. Kako prenosi Sydney Morning Herald, Palmer je otkrio kako je njegova kompanija Blue Star Line Pty Ltd od kineskog državnog brodogradilišta CSC Jinling naručila izgradnju replike jednog od najpoznatijih brodova u povijesti. Troškovi izgradnje zasad su javnosti nepoznati.

"Titanic 2" bi na svoje prvo putovanje od Velike Britanije do Sjeverne Amerike trebao krenuti krajem 2016. godine. Baš poput originala bit će oko 40.000 tona težak, oko 270 metara dugačak i 53 metra visok, a imat će devet paluba i 840 soba.

"Bit će luksuzan poput originalnog Titanica, ali naravno, imat će i svu najnoviju tehnologiju 21. stoljeća te najmoderniji sustav navigacije i sigurnosni sustav", izjavio je Palmer koji najmodernijom tehnologijom planira osigurati da "Titanic 2" ne zadesi sudbina njegovog prethodnika, piše Index.

Govoreći o mogućnosti da i njegov kruzer potone, Palmer je kazao: "Naravno da će potonuti napravite li rupu na njemu. Dizajniran će biti tako da ne potone, kao moderan brod sa svom tehnologijom koja osigurava da se to ne dogodi".


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019