Preuranjeno ljeto: Izgledi vremena do kraja slijedećeg tjedna


Subota je bila najtopliji dan godine do sada. Brojni gradovi u Hrvatskoj dosegnuli su ljetnih 30°C (Bjelovar, Sisak, Daruvar, Senj, Slavonski Brod...). Najviša temperatura zraka u travnju od početka službenih meteoroloških mjerenja izmjerene su u Daruvaru, Bilogori, Križevcima, Rijeci, Gospiću, Zavižanu...

Preuranjene vrućine rezultat su pritjecanja toplog zraka sa sjevera Afrike. Anticiklona nad našim dijelom Europe priječi vlažnijem i svježijem zraku s Atlantika da prijeÄ‘e Alpe.

Zanimljivo je spomenuti da je najsvježije, uz najviše gorje, zadnjih dana na vanjskim otocima Dalmacije. Tako su Lastovo, Palagruža ali i Zadar mjerili čak desetak stupnjeva niže temperature od Dalmatinske zagore.

Neobično toplo vrijeme nastavit će se u nedjelju i u novom tjednu.

29°C u Zagori


Pretežno vedro bit će tijekom današnjeg dana. Popodne i navečer na sjevernom Jadranu promjenjiva naoblaka. Nakon tihe noći ili burina, danju će zapuhati slabo do umjereno jugo koje će navečer prestati i okrenuti na burin. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju bit će od 9 do 13°C, uz obalu i na otocima od 13 do 17°C. Najviše dnevne temperature većinom od 23 do 29°C, malo svježije na vanjskim otocima.

U ponedjeljak će biti pretežno sunčano, ujutro ponegdje uz malu do umjerenu naoblaku. Noću tiho ili burin, danju će puhati slab maestral. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju bit će od 11 do 14°C, uz obalu i na otocima od 15 do 18°C. Najviše dnevne temperature većinom od 23 do 29°C, malo svježije na vanjskim otocima.

Pretežno vedro bit će tijekom utorka. Noću tiho ili slab burin, danju će puhati slab do umjeren maestral. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju bit će od 11 do 14°C, uz obalu i na otocima od 15 do 18°C. Najviše dnevne temperature većinom od 23 do 29°C, malo svježije na vanjskim otocima.

U srijedu će biti pretežno vedro. Nakon noćnog burina, danju će zapuhati slab do umjeren maestral. Noćne temperature u neznatnom padu, najviše dnevne većinom od 23 do 28°C.

U četvrtak vedro. Puhat će umjeren vjetar sa zapada i sjeverozapada koji će popodne na moru imati jake udare. Bit će neznatno ugodnije s najvišim dnevnim temperaturama od 22 do 27°C.

Neznatno svježije


 Od petka će biti malo svježije. Uz dosta sunca, povremeno će moguća  povećana naoblaka uz malo kiše ili pokoji pljusak. Slab do umjeren vjetar zapadnih smjerova. Jutro malo svježije s temperaturama u zagori do 5°C, uz obalu 12 do 15°C. Najviše dnevne temperature od 18 do 23°C.

Subota donosi djelomični sunčano vrijeme povremeno uz promjenjivu naoblaku. U Zagori mogućnost popodnevnih pljuskova. Noći slab burin, danju slab do umjereno jugo i jugozapadnjak. Temperatura zraka bez veće promjene u odnosu na petak.

U nedjelju djelomično sunčano s nešto više naoblake krajem dana kada je ponegdje moguć slab pljusak. Krajem dana slabo jugo. Zadržat će se toplo.


Recent Nautical News Entries

Uskoro počinje 22. Croatia Boat Show

Grad Split će od 22. do 26. travnja 2020. biti domaćin sajma koji okuplja najznačajnija imena hrvatske i svjetske nautičke elite.

February.24.2020

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019