U dane vikenda mogli bi padati temperaturni rekordi za travanj!


 

Pravo proljeće dočekali smo tek na kraju travnja. Kiše su za nama i najmanje sedam slijedećih dana proći će u znaku sunca. 

U ovom dijelu godine kopneni dio Hrvatske često je topliji od Jadrana. Tako je bilo i jučer kada su na kopnu temperature porasle do 26°C, a u mnogim dijelovima obale i na otocima najviše dnevne temperature nisu ni prešle 20°C. To ne čudi zbog rashladnog djelovanja mora čije su temperature od 13 do 17°C.

Pretežno vedro bit će tijekom petka. Ujutro je mjestimično moguća sumaglica. U noći će puhati slaba bura, danju slab do umjeren jugozapadnjak do sjeverozapadnjak. Popodne će ponegdje na moru sjeverozapadnjak biti jak. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 6 do 10°C, uz obalu i na otocima od 10 do 14°C. Najviše dnevne temperature od 20 do 26°C.

subotu pretežno vedro. Ujutro je mjestimično moguća sumaglica. U noći će puhati slaba bura, danju će zapuhati slab, samo ponegdje umjeren jugozapadnjak i južni vjetar. Jutro će biti malo toplije, najviše dnevne temperature od 22 na vanjskim otocima Dalmacije do vrlo toplih 29°C ponegdje u zaleÄ‘u Istre i Dalmacije. Mjestimično je moguće obaranje temperaturnih rekorda za mjesec travanj, osobito u zaobalju.

Najviša temperatura zraka ikad izmjerena u Dubrovniku iznosila je 26,3°C (izmjerena je 22.4.2000.). U Šibeniku je najviša travanjska temperatura iznosila 28,8°C (21.4.2000), a u Splitu 27,7°C (21.4.2000.).

Pretežno vedro bit će i tijekom nedjelje. Ujutro je mjestimično moguća sumaglica. Puhat će slab vjetar južnih smjerova. Bit će iznimno toplo za dio godine s najvišim dnevnim temperaturama od 22 do 28°C.

Sunčano i vrlo toplo bit će i u prvom dijelu nadolazećeg tjedna.


Recent Nautical News Entries

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019

S Otvorenim morem besplatno na nautički sajam

Najveći nautički sajam u ovom dijelu Europe - Biograd Boat Show - i ove godine obara rekorde. Organizatori iz tvrtke Ilirija najavljuju 400 izlagač

October.18.2019