Zadar: Požar na 10-metarskom jedrenjaku podmetnut!


 

Policija je očevidom utvrdila kako je podmetnu požar na desetmetarskom jedrenjaku koji je u noći sa subote na nedjelju planuo u zadarskoj luci. Vatra je izbila na dva različita mjesta u unutrašnjosti broda nakon čega se proširila i prouzročila materijalnu štetu u visini od sto tisuća kuna. Jedrenjak je izgorio djelomično, a samo brza intervencija zadarskih vatrogasaca spriječila je veću materijalnu štetu.

Požar je podmetnut negdje iza 1 sat, prije nego što su ga vatrogasci ugasili pjenom, zahvatio je palubu, nadgraÄ‘e i dio unutrašnjosti. Kasnije je ispumpavanjem vode iz unutrašnjosti spriječeno njegovo potapanje i eventualno zagaÄ‘enje mora.

Inače, jedrenjak je vlasništvo 63-godišnjeg I.A. iz Zadra. Policija traga za nepoznatim počiniteljem ovog kaznenog djela.


Recent Nautical News Entries

Uskoro počinje 22. Croatia Boat Show

Grad Split će od 22. do 26. travnja 2020. biti domaćin sajma koji okuplja najznačajnija imena hrvatske i svjetske nautičke elite.

February.24.2020

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019