Za prazne navoze u brodogradilištima kriv je Vladin nesposobni menadžment


Sudionici XII. Paneuropskog pomorskog simpozija, kojeg su u organizirali Pomorski institut i Europski pokret Split zaključili su da je hrvatska brodogradnja gospodarski resurs koji u idućoj godini može postati jedan od zamašnjaka izlaska Hrvatske iz krize i višegodišnje recesije. Usvojili su deklaraciju u kojoj su, izmeÄ‘u ostalog, utvrdili kako opstanku hrvatske brodogradnje direktno i indirektno ovisi egzistencija više od 150.000 ljudi. Iako su mjere Vlade bile ograničene naša je brodogradnja u razdoblju od 2009. do 2011. zadržala visoko drugo mjesto na europskom kontinentu.

Za prazne navoze i nedostatak narudžbi optužili su nesposoban menadžment kojeg je postavila Vlada te su zaključili kako takve uprave treba odmah promijeniti i postaviti stručnjake koji u kratkom vremenu mogu osigurati nove poslove i radnu učinkovitost. Na tržištu postoji interes za hrvatskim brodovima, a budući je brodogradnju potrebno hitno spasiti, predlažu da se sredstva namijenjena primjerice izgradnji Pelješkog mosta preusmjere u brodogradnju. Tada bi se moglo izraditi dovoljno trajekata da se taj dio Hrvatske poveže morskim putem.

Zaključili su kako Vlada mora poticati projekte javno-privatnog partnerstva za različite specijalizirane plutajuće projekte koji značajno doprinose daljnjem razvoju kvalitete nacionalne turističke ponude poput plutajućih parkirališta u turističkim mjestima, opskrbnih punktova za nautičare, plutajuće platforme za noćnu zabavu i slično.


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019