Na 4. Danima hrvatske male brodogradnje 44 proizvođača


Zadnji tjedan travnja i ove je godine rezerviran za Dane hrvatske male brodogradnje, jedinstveni nautički sajam koji će se po četvrti put za redom održati od 26. do 29. travnja u marini hotela Le Meridien Lav u Splitu.

- Obzirom da je potvrÄ‘en dolazak  44 proizvoÄ‘ača plovila, Dani hrvatske male brodogradnje ove će godine okupiti čak 60 posto aktivnih proizvoÄ‘ača što ovu manifestaciju čini najvažnijim domaćim sajmom nautike. To je svakako dobar znak pozitivne energije i poslovnog optimizma koji dolazi iz domaćih škverova, a na Danima hrvatske male brodogradnje uz mnogobrojna zajednička druženja brodara i razmjene iskustava upravo je taj optimizam izraženiji nego na bilo kojoj sličnoj manifestaciji - kazao je u ime organizatora predsjednik udruge Dani Hrvatske male brodogradnje Branimir Matijaca.

Posjetitelje očekuje niz premijera

Splitsko dalmatinsku županiju predstavlja 16 proizvoÄ‘ača, Zagrebačku 15, Istru i Kvarner 8, Zadarsku županiju 3, a Šibensko kninsku 2 proizvoÄ‘ača.

Posjetitelje i ove godine očekuje niz premijera što na suhom što u moru, tako će se izmeÄ‘u ostalog po prvi put predstaviti nova plovila iz pogona Adriatic Work Boats, Baracude, Remia Plasta, Fortis 590 Nautičke Milje, Vektor 700, itd. MeÄ‘u najatraktivnijim plovilima zasigurno je Pantagana 41, inovativna 12 metarska motorna jahta koja će postaviti nove standarde hrvatskoj proizvodnji brodova.

Uz Pantaganu posebna zanimljivost je i dolazak polu-podmornice tvrtke Agena Marin koja je ovog vikendauspješno porinuta u Biogradu, a predstaviti će se i Dalmatino 490, nova brodica domaćeg inovatora Ante Grabovca s posebno dizajniranim V trupom kojom će ovaj osebujan brodograditelj pokušati oboriti svjetski rekord u glisiranju.

Posebni krediti za kupnju domaćih plovila

 

Organizatorima se i ove godine kao glavni partner pridružila Societe Generale - Splitska Banka i to posebnim kreditnim linijama za kupnju domaćih plovila. Tim povodom Tomislav Aljinović, direktor odjela za malo poduzetništvo je izjavio:

- Splitska banka, danas nacionalna banka koja posluje u svim županijama Lijepe naše i kao dio jake meÄ‘unarodne grupacije Societe Generale, ne zaboravlja odakle potiče i gdje su naši korijeni te smo kroz godine ostali jako vezani za Dalmaciju i more.

Upravo je segment male brodogradnje jedno od najvažnijih obilježja ovog kraja još od davnih vremena, te smatramo kako sudjelujući u ovoj manifestaciji doprinosimo očuvanju tradicije, ali i prepoznajemo malu brodogradnju kao poslovni segment s odličnom perspektivom. Zato je Splitska banka i prilagodila postojeće proizvode za male brodograditelje kako bi zadovoljila sve njihove potrebe za financijskim uslugama, ali istovremeno vodeći računa i o njihovim kupcima i financijskim proizvodima namijenjenim za kupnju plovila.

Besplatan ulaz uz osiguran parking

Jedan od razloga kontinuiranog rasta manifestacije Dani hrvatske male brodogradnje i dobrog odaziva je zajednički cilj izlagača i organizatora da svakom potencijalnom kupcu ponude najbolje proizvode domaćih malih škverova, ali da pritom prepoznaju želje i sugestije koje im posjetitelji na ovoj izložbi rado upućuju, poručuju organizatori.

Ulaz na Dane hrvatske male brodogradnje i ove je godine besplatan uz osiguran parking te probne vožnje svih plovila izloženih u moru. Radno vrijeme sajma je od 9 do 19 sati, a svečano otvaranje je na program u četvrtak, 26. travnja u 12 sati.


Recent Nautical News Entries

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019

S Otvorenim morem besplatno na nautički sajam

Najveći nautički sajam u ovom dijelu Europe - Biograd Boat Show - i ove godine obara rekorde. Organizatori iz tvrtke Ilirija najavljuju 400 izlagač

October.18.2019