Croatia Boat Show se vratio na pravi kurs!


 Lijepo vrijeme, a s njime i brojni posjetitelji, pratili su i posljednji dan 14. Croatia Boat Showa, koji je svoja vrata na splitskoj Rivi zatvorio u 18 sati.

Najveći nautički sajam u regiji okupio je ove godine više od 150 izlagača, uz 15 svjetskih premijera i desetak hrvatskih.

14. Croatia Boat Show počeo je vraćati sjaj, koji je ovaj sajam imao do prije četiri godine. S brojnim dogaÄ‘anjima i novitetima koje je donio, ovogodišnji CBS nadmašio je umnogome prošlogodišnji.

Više izlagača nego lani, odlično vrijeme...

- Imali smo dosta veći broj izlagača nego lani, što pokazuje da će nautički sektor početi izlaziti iz recesije. TakoÄ‘er, imali smo i dosta više posjetitelja nego zadnje dvije godine, što možemo zahvaliti odličnim vremenskim prilikama, usprkos najavama šest kišnih dana, ali i jakoj medijskoj kampanji i podršci, koju smo imali – kaže Vicenco Blagaić, direktor Profectusa, organizatora Croatia Boat Showa.

Dodaje kako ga posebno raduje što je posjetiteljima predstavljen desantni gumenjak hrvatskih oružanih snaga i hrvatskog proizvoÄ‘ača.

Posjetimo, radi se o gumenjaku Bojne za specijalna djelovanja kojim se koriste hrvatski diverzanti. Ovaj gumenjak, dužine 14,25 metara, proizvodi hrvatska tvrtka Olimp Nautika iz Pule, pokreću ga dva YANMAR motora, svaki po 440 KS! Maksimalna brzina mu je 60+ čvorova, te zadovoljava sve NATO standarde.

- TakoÄ‘er, htio bih istaknuti kako je Croatia Boat Show posjetilo čak sedam izlagača iz Turske, koja je gospodarski sve jača država, i u kojoj sve vezano uz nautiku raste iz godine u godinu – kaže Vicenco Blagaić.

Direktno iz Antalyje, u petak je tako na CBS-u osvanuo "Evolution". Futuristički gliser za parasailing osobno je iz Turske do Splita dovezao Haci Badilli, dizajner ovog jedinstvenog glisera, ujedno i njegov vlasnik, te vlasnik brodogradilišta u Antalyji, koje izraÄ‘uje ovakva plovila.

Niz popratnih događaja obogatio sajam

Među novitetima koje je Croatia Boat Show donio za svoje 14. izdanje svakako trebao spomenuti i Gastro Show na kojem su svakodnevno poznati dalmatinski restorani prezentirali svoje specijaltete.

Dodatni šušur iz dana u dan donosile su tematske večeri u splitskom klubu Imperium, službenom partneru Croatia Boat Show, te Playboy koji je prvo svojim hostesama, a potom i zečicama te na koncu i Playmaticama  dodatno privukao posjetitelje. Vrhunac je bio službeni after party Croatia Boat Showa koji je za subote na nedjelju održan u Imperiumu.

U svakom slučaju – Croatia Boat Show sa svojim 14. izdanjem vratio se na pravi kurs, te najavio bolje dane  u nautičkom sektoru.


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019