San Remo - izvrstan nastup CRO posada


Sedmo mjesto za Matu Arapova i Ivana Mišuru, te osmo za Marina Mišuru i Tonka Baraća na Europskom prvenstvu klase Zvijezda koje se ovoga tjedna jedrilo u talijanskom San Remu. Izvrsni su to rezultati naših posada samo dva tjedna uoči svjetskog prvenstva koje nosi zadnje olimpijske norme za Weymouth 2012. Ako pridružimo ovim rezultatima i jako dobar nastup Marina i Dana Lovrovića prije deset dana na regati Svjetskog kupa u Palma de Mallorci imamo itekako temelja za optimizam uoči završnih olimpijskih kvalifikacija za klasu Zvijezda.

Samo su četiri mjesta preostala u ovoj disciplini, bit će jako teško, no naše su sve tri posade spremne pokušati se izboriti s tim izazovom. Podsjećamo, nažalost u San Remu se ozlijedio Ante Šitić, flokist Mate Arapova, kojeg je ovom prigodom zamijenio Ivan Mišura, dok će na slijedeće dvije regate, uključujući SP, s Matom jedriti Siniša Mikuličić.

Europsko prvenstvo u San Remu završilo je danas s petim plovom, ponovno u vrlo teškim uvjetima za jedrenje, kažu jedriličari u uvjetima koji su bili ispod granice regularnosti. MeÄ‘u 67 posada zlato su osvojili Poljaci Kusznierewicz/Zycki, koji su vodili od prvog dana natjecanja. Srebrni su ŠveÄ‘ani Loof/Salminen, a brončani Norvežani Melleby/Pedersen.

- Zadovoljan sam kako smo jedrili, osim zadnjeg plova, današnjeg, u kojem je vjetar promijenio smjer za 30 stupnjeva. Mi smo se u tom trenutku zatekli na suprotnoj strani polja. Hvala Ivanu što je uskočio umjesto Ante i treneru na dobro obavljenom poslu - rekao je Mate Arapov.

Moćna flota Zvijezda se seli u francuski Hyeres, gdje 22. travnja počinje regata Svjetskog kupa. Na istom mjestu početkom svibnja na programu je i to odlučujuće Svjetsko prvenstvo.


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019