San Remo - izvrstan nastup CRO posada


Sedmo mjesto za Matu Arapova i Ivana Mišuru, te osmo za Marina Mišuru i Tonka Baraća na Europskom prvenstvu klase Zvijezda koje se ovoga tjedna jedrilo u talijanskom San Remu. Izvrsni su to rezultati naših posada samo dva tjedna uoči svjetskog prvenstva koje nosi zadnje olimpijske norme za Weymouth 2012. Ako pridružimo ovim rezultatima i jako dobar nastup Marina i Dana Lovrovića prije deset dana na regati Svjetskog kupa u Palma de Mallorci imamo itekako temelja za optimizam uoči završnih olimpijskih kvalifikacija za klasu Zvijezda.

Samo su četiri mjesta preostala u ovoj disciplini, bit će jako teško, no naše su sve tri posade spremne pokušati se izboriti s tim izazovom. Podsjećamo, nažalost u San Remu se ozlijedio Ante Šitić, flokist Mate Arapova, kojeg je ovom prigodom zamijenio Ivan Mišura, dok će na slijedeće dvije regate, uključujući SP, s Matom jedriti Siniša Mikuličić.

Europsko prvenstvo u San Remu završilo je danas s petim plovom, ponovno u vrlo teškim uvjetima za jedrenje, kažu jedriličari u uvjetima koji su bili ispod granice regularnosti. MeÄ‘u 67 posada zlato su osvojili Poljaci Kusznierewicz/Zycki, koji su vodili od prvog dana natjecanja. Srebrni su ŠveÄ‘ani Loof/Salminen, a brončani Norvežani Melleby/Pedersen.

- Zadovoljan sam kako smo jedrili, osim zadnjeg plova, današnjeg, u kojem je vjetar promijenio smjer za 30 stupnjeva. Mi smo se u tom trenutku zatekli na suprotnoj strani polja. Hvala Ivanu što je uskočio umjesto Ante i treneru na dobro obavljenom poslu - rekao je Mate Arapov.

Moćna flota Zvijezda se seli u francuski Hyeres, gdje 22. travnja počinje regata Svjetskog kupa. Na istom mjestu početkom svibnja na programu je i to odlučujuće Svjetsko prvenstvo.


Recent Nautical News Entries

Uskoro počinje 22. Croatia Boat Show

Grad Split će od 22. do 26. travnja 2020. biti domaćin sajma koji okuplja najznačajnija imena hrvatske i svjetske nautičke elite.

February.24.2020

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019