Prvi kruzer u riječkoj luci


Rijeka, 19. travnja 2012. - prvi ovogodišnji luksuzni kruzer CS 'Oriana', u vlasništvu tvrtke P&O Cruises Ltd. pristao je u jutarnjim satima u blizini riječke luke (Foto: Goran Kovačić/Pixsell)

 

Kruzer "Oriana" s oko 1780 putnika i 760 članova posade doplovio je jutros do riječke luke, a to je prvi od ukupno 33 kruzera koji će ove godine posjetiti Primorsko-goransku županiju.

Njegovih oko 500 putnika odlazi na organizirane izlete autobusima na Trsat, u Opatiju, Gorski kotar, Istru, na Krk i drugdje. Ostali putnici ostat će u Rijeci, a za sve je, osim izleta, organizirana prigodna ponuda te program dočeka i ispraćaja.

Putnički brod za kružna putovanja "Oriana", dugačak 260 metara, usidren je ispred riječke luke jer je gaz broda veći od osam metara, a dubina mora uz riječki lukobran je sedam metara, pa se putnici u skupinama prevoze do kopna.

Brod "Oriana", u vlasništvu tvrtke P&O Cruises, na dvotjedno putovanje Sredozemljem krenuo je 10. travnja iz Velike Britanije, u Rijeku je doplovio je iz Venecije, a popodne će isploviti za Crnu Goru.


(Hina)

Rijeka, 19. travnja 2012. - Rijeka, 19. travnja 2012. - putnici su do obale prevezeni u motornim čamcima CS 'Oriana' (Foto: Goran Kovačić/Pixsell)Rijeka, 19. travnja 2012. - putnici sa 'Oriane' srdačno su dočekani u riječkoj luci, a svečani doček organizirala je Turistička zajednica Grada Rijeke i Lučka uprava Rijeka (Foto: Goran Kovačić/Pixsell)


Recent Nautical News Entries

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019

S Otvorenim morem besplatno na nautički sajam

Najveći nautički sajam u ovom dijelu Europe - Biograd Boat Show - i ove godine obara rekorde. Organizatori iz tvrtke Ilirija najavljuju 400 izlagač

October.18.2019