Mirror Korčulu opisuje kao otok za savršen odmor


 

– Otok Korčula znači odličan odmor na bilo kojem jeziku – tako je novinar britanskog Mirrora Gill Murr opisao svoje ljetovanje na hrvatskom otoku. U članku u kojem opisuje ljetovanje u Hrvatskoj ima samo riječi hvale i našu zemlju preporučuje svim Britancima.
Piše da je imao problema s izgovaranjem nekih naših riječi poput "hvala" ili kada bi naručivao vino, no ni to ga nije spriječilo da se izvrsno provede u Hrvatskoj, piše Večernji list.
– Srećom, većina Hrvata koji se bave turizmom govore engleski te njemački, francuski, ruski, talijanski... – ističe on. Kaže da su do kraja ljetovanja njegova djeca znala reći "bok" i "hvala" na najmanje pet jezika.


U članku opisuje na koji način doći do Korčule, koja mjesta posjetiti, opisuje stari grad, plaže... Spominje i cijene koja su Britancima više nego prihvatljive.
– Nas troje smo jeli za svega 200 kuna, odnosno 25 funti. S obzirom na to da sam ovisnik o kavi, u Hrvatskoj sam je mogao popiti za manje od funte – piše.

Za predivne poglede popnite se na toranj Marco Polo – toranj venecijanskog putnika koji je ondje roÄ‘en 1254. godine, piše britanski novinar.
– Otkrili smo da Hrvati umjesto "hvala" kažu "fala". Koristili smo tu riječ puno na našem predivnom putovanju u Hrvatskoj. Bili smo zahvalni na mnogo toga – zaključuje se u članku.


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019