Mirror Korčulu opisuje kao otok za savršen odmor


 

– Otok Korčula znači odličan odmor na bilo kojem jeziku – tako je novinar britanskog Mirrora Gill Murr opisao svoje ljetovanje na hrvatskom otoku. U članku u kojem opisuje ljetovanje u Hrvatskoj ima samo riječi hvale i našu zemlju preporučuje svim Britancima.
Piše da je imao problema s izgovaranjem nekih naših riječi poput "hvala" ili kada bi naručivao vino, no ni to ga nije spriječilo da se izvrsno provede u Hrvatskoj, piše Večernji list.
– Srećom, većina Hrvata koji se bave turizmom govore engleski te njemački, francuski, ruski, talijanski... – ističe on. Kaže da su do kraja ljetovanja njegova djeca znala reći "bok" i "hvala" na najmanje pet jezika.


U članku opisuje na koji način doći do Korčule, koja mjesta posjetiti, opisuje stari grad, plaže... Spominje i cijene koja su Britancima više nego prihvatljive.
– Nas troje smo jeli za svega 200 kuna, odnosno 25 funti. S obzirom na to da sam ovisnik o kavi, u Hrvatskoj sam je mogao popiti za manje od funte – piše.

Za predivne poglede popnite se na toranj Marco Polo – toranj venecijanskog putnika koji je ondje roÄ‘en 1254. godine, piše britanski novinar.
– Otkrili smo da Hrvati umjesto "hvala" kažu "fala". Koristili smo tu riječ puno na našem predivnom putovanju u Hrvatskoj. Bili smo zahvalni na mnogo toga – zaključuje se u članku.


Recent Nautical News Entries

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019

S Otvorenim morem besplatno na nautički sajam

Najveći nautički sajam u ovom dijelu Europe - Biograd Boat Show - i ove godine obara rekorde. Organizatori iz tvrtke Ilirija najavljuju 400 izlagač

October.18.2019