Drama kod Dubrovnika: HGSS-ovci spasili ribara


Da i ribanje s kraja može biti po život opasno, naročito kad se čovjek usredotoči toliko da ne primjećuje što se oko njega dogaÄ‘a, pokazao je primjer Dubrovčanina S.I. koji je u srijedu poslije podne od podivljalog mora spašen zahvaljujući intervenciji pripadnika HGSS-a u Dubrovniku .

Taj 77-godišnji umirovljenik za ribanje je izabrao jednu hrid na dubrovačkoj plaži Danče i nije ni primijetio da se vrijeme promijenilo, a more se uskovitlalo. Zbog velikih valova greben je ostao odsječen od ostatka obale i nije se mogao vratiti. - Gospara smo spasili za relativno kratko vrijeme, sve je trajalo oko jedan sat, ali situacija nije bila ni malo bezazlena. Da je slučajno pokušao sam prijeći s grebena, ili da mu je pomagao netko tko nije obučen i opremljen, sve je moglo završiti kobno - ispričao nam je GSS-ovac Zoran Ateljević koji je u spasilačkoj akciji bio s još trojicom kolega, piše Jutarnji list.

- Valovi su bili izuzetno veliki i lomili su se baš ispod tog grebena kod kojega je more duboko, a stijene izuzetno oštre - kaže Ateljević koji je do grebena prešao osiguran konopima i u "suhom odijelu" predviÄ‘enom za spašavanje na divljim vodama za što je kao jedan od šest HGSS-ovaca nedavno dobio certifikat Velike Britanije Rescue 3. Na suho tlo vratio se s prestrašenim umirovljenikom koji je prošao tek s ponekom ogrebotinom.


Recent Nautical News Entries

Uskoro počinje 22. Croatia Boat Show

Grad Split će od 22. do 26. travnja 2020. biti domaćin sajma koji okuplja najznačajnija imena hrvatske i svjetske nautičke elite.

February.24.2020

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019