Drama kod Dubrovnika: HGSS-ovci spasili ribara


Da i ribanje s kraja može biti po život opasno, naročito kad se čovjek usredotoči toliko da ne primjećuje što se oko njega dogaÄ‘a, pokazao je primjer Dubrovčanina S.I. koji je u srijedu poslije podne od podivljalog mora spašen zahvaljujući intervenciji pripadnika HGSS-a u Dubrovniku .

Taj 77-godišnji umirovljenik za ribanje je izabrao jednu hrid na dubrovačkoj plaži Danče i nije ni primijetio da se vrijeme promijenilo, a more se uskovitlalo. Zbog velikih valova greben je ostao odsječen od ostatka obale i nije se mogao vratiti. - Gospara smo spasili za relativno kratko vrijeme, sve je trajalo oko jedan sat, ali situacija nije bila ni malo bezazlena. Da je slučajno pokušao sam prijeći s grebena, ili da mu je pomagao netko tko nije obučen i opremljen, sve je moglo završiti kobno - ispričao nam je GSS-ovac Zoran Ateljević koji je u spasilačkoj akciji bio s još trojicom kolega, piše Jutarnji list.

- Valovi su bili izuzetno veliki i lomili su se baš ispod tog grebena kod kojega je more duboko, a stijene izuzetno oštre - kaže Ateljević koji je do grebena prešao osiguran konopima i u "suhom odijelu" predviÄ‘enom za spašavanje na divljim vodama za što je kao jedan od šest HGSS-ovaca nedavno dobio certifikat Velike Britanije Rescue 3. Na suho tlo vratio se s prestrašenim umirovljenikom koji je prošao tek s ponekom ogrebotinom.


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019