Crvena luka de luxe: Prodijevi prve goste primaju na ljeto


Ovako će uskoro izgledati objekti nove Crvene luke kojom će, očito, upravljati Falkensteiner Hotels&Residents koji na svojim web stranicama već prodaju rezervacije za sezonu 2012. / Vladimir IVANOV / CROPIX

Šest godina nakon što su Crvenu luku d.d. preuzeli roÄ‘aci bivšeg talijanskog premijera Romana Prodija i dvije godine od početka radova na rekonstrukciji toga poznatog turističkog naselja nedaleko od Biograda, jedna od najljepših pješÄanih uvala u Dalmaciji ovog će ljeta konačno primiti svoje prve goste. 

Otvaranje jednog dijela

- U ovom trenutku u Crvenoj luci i dalje traje rekonstrukcija postojećih objekata. Za sezonu 2012. predviÄ‘eno je otvaranje jednog dijela turističkog naselja. O točnom datumu njegova otvorenja bit ćete obaviješteni - kratko nam je odgovorio direktor Crvene luke Pier Paolo Prodi, uz dodatak da je dioničko društvo i dalje u vlasništvu talijanskih tvrtki Octavia SRL i Simest SPA iz Modene, gdje obitelj Prodi ima nekoliko tvornica za proizvodnju graÄ‘evinske opreme. 

Obnova turističkog naselja Crvena luka, procijenjena na 20 milijuna eura, započela je u rujnu 2010. godine. Uz podizanje kategorizacije naselja s dvije na četiri zvjezdice, završetkom radova nova Crvena luka brojit će ukupno 900 kreveta u 330 smještajnih jedinica. Od toga će u turističkim vilama biti 388 postelja, a u hotelsko-apartmanskom dijelu naselja preostalih 500 kreveta. 

Iako su nam iz Uprave tvrtke “zaboravili” odgovoriti na to pitanje, obnovljenom Crvenom lukom očito će upravljati Falkensteiner Hotels&Residents koji na svojim web stranicama već prodaju rezervacije za sezonu 2012. pod sloganom “Crvena luka Bay - Resort za cijelu obitelj”.

Kao posebne atrakcije Resorta Crvena luka Bay izdvojen je superior hotel s četiri zvjezdice i 57 soba, 51 apartman od 73 do 89 metara četvornih, osam ekskluzivnih vila (79 kvadrata) na samoj plaži, SPA područje s bazenom, saunom i fitnessom, sportski i dječji bazeni, riblji restoran, pizzerije, aperitiv bar, trgovine, sportska igrališta i centar za vodene sportove. 

Kao posebnu pogodnost Crvene luke ističu blizinu - samo kilometar udaljenosti - golf-terena koji bi se 2013. trebao otvoriti na području Baštijunskoga briga, gdje je još uvijek aktivan komunalni deponij. 

Gradonačelnik Biograda Ivan Knez pozdravlja skori završetak radova na obnovi Crvene luke koja bi, prema njegovim informacijama, prve goste trebala primiti sredinom lipnja ili početkom srpnja. 

Izrada urbanističkog plana

- Crvena luka donosi kapacitete i sadržaje koji nedostaju Biogradskoj rivijeri.

Premda Crvena luka zadnjih godina nije imala goste, Biograd je ipak uspio postati destinacija s više od milijun noćenja. 

S punim kapacitetima Crvene luke taj će rezultat biti samo bolji - kaže Knez, dodajući kako je u tijeku izrada urbanističkog plana kojim se prostor Crvene luke namijenjen za turizam proširuje za još 700 postelja. 

- Izrada plana je u tijeku, a o detaljima ćemo razgovarati kada planovi dođu na javnu raspravu - kazao je biogradski gradonačelnik.

IVICA NEVEŠÄ†ANIN

 

 

Golf u Biogradu tek 2015.

 

- Mislim da 2013. kao godina izgradnje golf-igrališta na području Baštijunskog briga nije realna. Nakon što je investitor ishodio sve dozvole potrebna za gradnju golf-igrališta, cijeli projekt zapeo je na suglasnosti Vlade RH. 

Prijašnji ministar nije imao hrabrosti potpisati suglasnost, a nova Vlada, uz izmjenu zakona, najavljuje i novu politiku prema golfu. Stoga je realnije očekivati da se golf u Biogradu realizira do 2015. godine - smatra Ivan Knez.


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019