Splićanin dvije godine s lažnom svjedodžbom radio na brodovima kao upravitelj stroja


Dragomir R. (60) iz Splita uhvaćen je nakon što je dvije godine s lažnom svjedodžbom radio na brodovima kao upravitelj stroja! Da nešto s Dragomirom ne štima posumnjala je splitska Lučka uprava - nisu povjerovali kako 60-godišnjak ima potrebne kompetencije za obavljanje tog posla pa su uputili policiju da malo istraži.

Otkriveno je kako je Dragomir u veljači 2010. godine u Italiji, u Napulju, od nepoznate osobe za oko 20 tisuća kuna nabavio krivotvorenu svjedodžbu za upravitelja stroja na brodu. U tom se svojstvu ukrcao i odradio tri ugovora, a prije no što je uhvaćen potpisao je i četvrti. Svjedodžba mu je omogućavala da radi kao upravitelj stroja jačeg od 3000 kW porivne snage.

Protiv njega podnesena je kaznena prijava zbog krivotvorenja isprave.


Recent Nautical News Entries

Uskoro počinje 22. Croatia Boat Show

Grad Split će od 22. do 26. travnja 2020. biti domaćin sajma koji okuplja najznačajnija imena hrvatske i svjetske nautičke elite.

February.24.2020

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019