Split: Otvoren Croatia Boat Show, neki brodovi još se čekaju


Perica Šolić, pomoćnik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture, otvorio je u utorak 14. Croatia Boat Show koji se do nedjelje održava na splitskoj Rivi. Iako Vicenco Blagaić, direktor sajma najavljuje kako će po broju izlagača ovogodišnji sajam duplo prešišati prošlogodišnji, većina izložbenih štandova još je prazna, a veliki dio brodova trebao bi doći tijekom današnjeg dana.

- Vrijeme nautičarima nije naklonjeno. Neki su kod Šibenika, a neki će doći danas - kaže Vicenco Blagaić koji je zadovoljan što je sajam uopće otvoren jer je prije nekoliko mjeseci razmišljao da odustane od projekta.

Perica Šolić pohvalio se prošlosezonskim turističkim brojkama koje govore o rastu na području nautičkog turizma.

- Lani smo imali 60 tisuća uplovljavanja stranih brodova i jahti što je porast od tri posto. Stalan rast broja gostiju pokazuje kako se Hrvatska polako izvlači iz krize. Radi se na pojednostavljivanju administrativnog sustava, u pripremi je Zakon o pomorskom dobru i o morskim lukama koji bi trebao omogućiti lakše dobivanje koncesija, bolji nadzor obale i rješenje imovinskih odnosa - rekao je Šolić i poručio kako su sigurnost plovidbe i čisto more naši najveći aduti.

Iako se očekivao dolazak gradonačelnika Keruma kao stalnog gosta sajma, umjesto njega došao je njegov zamjenik. Jure Šundov je podsjetio na radove na Zapadnoj obali koji bi, kaže, uskoro trebali biti gotovi.

- Zapadna obala doprinijet će ovom sajmu i gradu jer će se moći vezati veći brodovi. Tako će se omogućiti Splitu da za nautičare postane cilj, a ne prolazna destinacija - kazao je Šundov.

Na otvaranju je zapjevala klapa Sveti Florijan iz Žrnovnice. U sklopu Croatia Boat Showa uklopljen je i auto show. Ljubitelji spize svaki će dan moći uživati u ribljim specijalitetima nautičkih restorana koji će se prodavati po promotivnim cijenama. Ako vrijeme bude dobro, u subotu će se održati i parada brodova koja je prošle godine izostala.


Recent Nautical News Entries

Uskoro počinje 22. Croatia Boat Show

Grad Split će od 22. do 26. travnja 2020. biti domaćin sajma koji okuplja najznačajnija imena hrvatske i svjetske nautičke elite.

February.24.2020

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019