Split: Otvoren Croatia Boat Show, neki brodovi još se čekaju


Perica Šolić, pomoćnik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture, otvorio je u utorak 14. Croatia Boat Show koji se do nedjelje održava na splitskoj Rivi. Iako Vicenco Blagaić, direktor sajma najavljuje kako će po broju izlagača ovogodišnji sajam duplo prešišati prošlogodišnji, većina izložbenih štandova još je prazna, a veliki dio brodova trebao bi doći tijekom današnjeg dana.

- Vrijeme nautičarima nije naklonjeno. Neki su kod Šibenika, a neki će doći danas - kaže Vicenco Blagaić koji je zadovoljan što je sajam uopće otvoren jer je prije nekoliko mjeseci razmišljao da odustane od projekta.

Perica Šolić pohvalio se prošlosezonskim turističkim brojkama koje govore o rastu na području nautičkog turizma.

- Lani smo imali 60 tisuća uplovljavanja stranih brodova i jahti što je porast od tri posto. Stalan rast broja gostiju pokazuje kako se Hrvatska polako izvlači iz krize. Radi se na pojednostavljivanju administrativnog sustava, u pripremi je Zakon o pomorskom dobru i o morskim lukama koji bi trebao omogućiti lakše dobivanje koncesija, bolji nadzor obale i rješenje imovinskih odnosa - rekao je Šolić i poručio kako su sigurnost plovidbe i čisto more naši najveći aduti.

Iako se očekivao dolazak gradonačelnika Keruma kao stalnog gosta sajma, umjesto njega došao je njegov zamjenik. Jure Šundov je podsjetio na radove na Zapadnoj obali koji bi, kaže, uskoro trebali biti gotovi.

- Zapadna obala doprinijet će ovom sajmu i gradu jer će se moći vezati veći brodovi. Tako će se omogućiti Splitu da za nautičare postane cilj, a ne prolazna destinacija - kazao je Šundov.

Na otvaranju je zapjevala klapa Sveti Florijan iz Žrnovnice. U sklopu Croatia Boat Showa uklopljen je i auto show. Ljubitelji spize svaki će dan moći uživati u ribljim specijalitetima nautičkih restorana koji će se prodavati po promotivnim cijenama. Ako vrijeme bude dobro, u subotu će se održati i parada brodova koja je prošle godine izostala.


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019