Brodotrogir: Porinut brod Allegro!


Današnjim presijecanjem vrpce u Brodotrogiru d.d. MERVI KARTTUNEN, kuma broda nadjenula je ime brodu Allegro te mu zaželjela sretnu plovidbu. Ime broda Allegro, kao i kod prethodno isporučenih brodova, znači glazbeni pojam. U ovom slučaju Allegro znači radostan (veseo), odnosno žustar muzički tempo. Mateo Tramontana, direktor Brodotrogira, prisjetio je sve prisutne na početak suradnje i razvoja poslovnih odnosa s kompanijom Laurin Maritime od 1999.g. do danas. Zahvalio se svima onima koji su na bilo koji način sudjelovali u izgradnji ovog broda.

Ovaj brod je namijenjen prijevozu kemikalija i naftnih preraÄ‘evina nosivosti  46,184 tdw-a , duljine preko svega 182,90 m i širine 32,20 m. Brzinu od 15 čvorova omogućuje glavni pogonski stroj od 8200 kW proizveden u Brodosplitu.

Uz naručitelja i njegove goste, ovom svečanom događaju prisustvovali su i predstavnici grada Trogira, predstavnici Uprave, Nadzornog odbora, radnici Brodotrogira, te brojni građani Trogira.

Brod se gradi za naručitelja SITEAM PIONEER SHIPPING CO PTE LTD, Singapore, a porinuće Allegra jedanaesto je porinuće u Brodotrogiru za tvrtku Laurin Maritime, odnosno obitelj Laurin – nakon uspješnih i nagraÄ‘ivanih Tarantelle, Tintomare, Tapatia, Toccate, Tosce, Tambourina, Cavatine, Calypsa,Corrida i Amorine.


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019