Brodotrogir: Porinut brod Allegro!


Današnjim presijecanjem vrpce u Brodotrogiru d.d. MERVI KARTTUNEN, kuma broda nadjenula je ime brodu Allegro te mu zaželjela sretnu plovidbu. Ime broda Allegro, kao i kod prethodno isporučenih brodova, znači glazbeni pojam. U ovom slučaju Allegro znači radostan (veseo), odnosno žustar muzički tempo. Mateo Tramontana, direktor Brodotrogira, prisjetio je sve prisutne na početak suradnje i razvoja poslovnih odnosa s kompanijom Laurin Maritime od 1999.g. do danas. Zahvalio se svima onima koji su na bilo koji način sudjelovali u izgradnji ovog broda.

Ovaj brod je namijenjen prijevozu kemikalija i naftnih preraÄ‘evina nosivosti  46,184 tdw-a , duljine preko svega 182,90 m i širine 32,20 m. Brzinu od 15 čvorova omogućuje glavni pogonski stroj od 8200 kW proizveden u Brodosplitu.

Uz naručitelja i njegove goste, ovom svečanom događaju prisustvovali su i predstavnici grada Trogira, predstavnici Uprave, Nadzornog odbora, radnici Brodotrogira, te brojni građani Trogira.

Brod se gradi za naručitelja SITEAM PIONEER SHIPPING CO PTE LTD, Singapore, a porinuće Allegra jedanaesto je porinuće u Brodotrogiru za tvrtku Laurin Maritime, odnosno obitelj Laurin – nakon uspješnih i nagraÄ‘ivanih Tarantelle, Tintomare, Tapatia, Toccate, Tosce, Tambourina, Cavatine, Calypsa,Corrida i Amorine.


Recent Nautical News Entries

Uskoro počinje 22. Croatia Boat Show

Grad Split će od 22. do 26. travnja 2020. biti domaćin sajma koji okuplja najznačajnija imena hrvatske i svjetske nautičke elite.

February.24.2020

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019