U Rijeku uplovio najveći brod ikada! Dug je 318 metara!


 

Riječ je o brodu iz flote Maersk Linea dužine 318 metara i kapaciteta 7403 TEU jedinica koji plovi na redovnoj liniji između Dalekog istoka i Sjevernog Jadrana.

Po pristajanju, na terminalu je odmah počela manipulacija teretom pa će se do večeras kada brod isplovljava iskrcati i ukrcati oko tisuću kontejnera kojima je Rijeka dolazna ili odlazna točka. Naglašavajući da su sve intenzivniji kontakti i pregovori s brodarskim kompanijama o novim linijama, što potvrÄ‘uje i uplovljavanje broda ovakvog kapaciteta, znak da se tržište oporavlja i da je izgledan rast prometa, prvi čovjek filipinskog koncesionara, tvrtke ICTSI,  Antonio Passaro, kazao je da je u prva tri mjeseca zabilježen promet od 33 tisuće kontejnera na terminalu, što je na razini prošlogodišnjeg, a do kraja godine na Brajdici očekuje rast od pet posto u odnosu na lanjski promet.

Od ulaska koncesionara u tvrtku Jadranska vrata produktivnost terminala bolja je za 50 posto, a uveden je i novi informacijski sustav što je rezultiralo povećanjem kvalitete usluga i operativne efikasnosti, te smanjenjem troškova za kontejnerske brodove koji tiču riječku luku.

Passaro je od svibnja najavio uvoÄ‘enje dva kontejnerska blok vlaka, na relacijama do Beograda i do Budimpešte što je snažan iskorak u kvalitetnom i konkurentnom intermodalnom servisu za kontejnerske terete. (Agencija VLM)


Recent Nautical News Entries

Pogledajte ultra-brzu jedrilicu iz ACI-jevog projekta od dva milijuna eura

Nautički sajam u Genovi s tisuću je izlagača i brodova iz cijelog svijeta idealna pozornica za predstavljanje najvažnijih&n

September.23.2019

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019