U Rijeku uplovio najveći brod ikada! Dug je 318 metara!


 

Riječ je o brodu iz flote Maersk Linea dužine 318 metara i kapaciteta 7403 TEU jedinica koji plovi na redovnoj liniji između Dalekog istoka i Sjevernog Jadrana.

Po pristajanju, na terminalu je odmah počela manipulacija teretom pa će se do večeras kada brod isplovljava iskrcati i ukrcati oko tisuću kontejnera kojima je Rijeka dolazna ili odlazna točka. Naglašavajući da su sve intenzivniji kontakti i pregovori s brodarskim kompanijama o novim linijama, što potvrÄ‘uje i uplovljavanje broda ovakvog kapaciteta, znak da se tržište oporavlja i da je izgledan rast prometa, prvi čovjek filipinskog koncesionara, tvrtke ICTSI,  Antonio Passaro, kazao je da je u prva tri mjeseca zabilježen promet od 33 tisuće kontejnera na terminalu, što je na razini prošlogodišnjeg, a do kraja godine na Brajdici očekuje rast od pet posto u odnosu na lanjski promet.

Od ulaska koncesionara u tvrtku Jadranska vrata produktivnost terminala bolja je za 50 posto, a uveden je i novi informacijski sustav što je rezultiralo povećanjem kvalitete usluga i operativne efikasnosti, te smanjenjem troškova za kontejnerske brodove koji tiču riječku luku.

Passaro je od svibnja najavio uvoÄ‘enje dva kontejnerska blok vlaka, na relacijama do Beograda i do Budimpešte što je snažan iskorak u kvalitetnom i konkurentnom intermodalnom servisu za kontejnerske terete. (Agencija VLM)


Recent Nautical News Entries

Uskoro počinje 22. Croatia Boat Show

Grad Split će od 22. do 26. travnja 2020. biti domaćin sajma koji okuplja najznačajnija imena hrvatske i svjetske nautičke elite.

February.24.2020

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019