Vlada prihvatila ponudu D. Končara za otok Sveta Katarina - Monumenti


Vlada je na današnjoj sjednici tvrtki Kermas Vod ÄŒetiri, tvrtki poduzetnika Danka Končara, dala koncesiju na pomorsko dobro na lokaciji otok Sveta Katarina - Monumenti u Puli, u sklopu projekta Brijuni Rivijera.

Koncesija je dana u svrhu izgradnje i korištenja luka posebne namjene - Luka nautičkog turizma - Sveta Katarina na dijelu k.o. Pula i k.o. Štinjan, te Luka 2 na dijelu k.o. Štinjan, na lokaciji razvojnog programa Brijuni Rivijera - otok Sveta Katarina - Monumenti.

Ukupna površina pomorskog dobra koje se daje u koncesiju je oko 344.000 četvornih metara.

Koncesija se daje na rok od 50 godina (od sklapanja ugovora o koncesiji), a tvrtka Kremas Vod ÄŒetiri plaćala bi godišnju koncesijsku naknadu od 2,20 kuna po metru kvadratnom te promjenjivi dio u iznosu od 2,10 posto od ukupnog godišnjeg prihoda.

Prema odluci, ovlaštenik koncesije dužan je u roku pet godina dovršiti izgradnju i predati davatelju koncesije uporabnu dozvolu.

Končar je takoÄ‘er dužan u roku tri godine dostaviti garanciju banke na iznos od 15,8 milijuna kuna, što je sedam posto od ukupne vrijednosti investicije koja iznosi 226 milijuna kuna.

Također u roku tri godine mora dostaviti lokacijsku dozvolu.

Javni poziv za davanje koncesije bio je objavljen u rujnu prošle godine, a 16. siječnja ove godine javno su otvorene ponude za lokaciju Sveta Katarina - Monumenti. Pristigle su dvije punude, ali je samo ponuda Končareve tvrtke Kermas Vod ÄŒetiri iz Vodnjana bila potpuna.

Prema natječaju, na lokaciji Otok Sv. Katarina - Monumenti predviÄ‘ene su dvije luke nautičkog turizma, ukupnih kapaciteta 550 vezova u moru i 1.200 suhih vezova, s pripadajućim sadržajima, hotel s 4 do 5 zvjezdica, kapaciteta 200 kreveta i kompleks mješovite namjene javnih sadržaja s gastronomskim centrom.

Tvrtka Kermas Vod ÄŒetiri u svojoj je ponudi navela da u dvije marine namjerava uložiti 29,97 milijuna eura te još 16 milijuna eura u hotel i druge ugostiteljsko-turističke sadržaje, a predvidjela je zapošljavanje 160 radnika.


Recent Nautical News Entries

Pogledajte ultra-brzu jedrilicu iz ACI-jevog projekta od dva milijuna eura

Nautički sajam u Genovi s tisuću je izlagača i brodova iz cijelog svijeta idealna pozornica za predstavljanje najvažnijih&n

September.23.2019

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019