Debeljaku se stanjila flota za Brodosplit: Nećemo graditi 14, nego 5


Debeljaku se stanjila flota za Brodosplit: Nećemo graditi 14, nego 5 brodova

DOK SU sindikalni čelnici na Prokurativama držali govore onemoćaloj i brojčano vrlo prorijeÄ‘enoj radničkoj masi, iza bine vrlo neočekivana pojava. Tomislav Debeljak, glavom i bradom. Gazda DIV-a i TVIK-a, a ako se ispune njegova očekivanja, za dva tjedna i Brodosplita, s velikom je pažnjom saslušao sindikalce.

 

Što će biti sa škverom, pitali smo Debeljaka, koji se nalazi u zaista jedinstvenoj poziciji. Država ga sumnjiči za varanje na putnim nalozima i štetu u državnoj blagajni od tri milijuna kuna, a istovremeno mu prepušta Brodosplit?! Više, dakle, to govori o Vladi, nego o Debeljaku, koji nas je prilično iznenadio.

 

Debeljak zabrinut: "80 posto radnika Brodosplita želi otpremninu"

 

"Sindikati su mi rekli da 80 posto radnika želi uzeti otpremninu. Kako stoje stvari, ja ću imati problema zadržati radnu snagu. Moram kazati da inače duboko suosjećam s problemima radnika", otvorio je dušu Debeljak.

 

Htjeli smo doznati i nešto konkretno o ambicioznim planovima u splitskom škveru. I tu iznenaÄ‘enje.

 

"U Brodosplitu ćemo krenuti sa izgradnjom pet brodova i vjetroelektranama", pohvalio se Debeljak.

 

Pet?! Zar u programu nije bilo 14?! "To je bilo prije dvije godine, a situacija se mijenja iz trena u tren", pojasnio nam je.

 

Debeljakov "think pink"

 

Po njemu, osnovno je pozitivno razmišljati. Tko s crnim mislima doÄ‘e na posao, širi nervozu, tjeskobu, umanjuje radni učinak. Loše za radnika, a još lošije za gazdu. Teško je, meÄ‘utim, biti pozitivan, kada se isplati plaća od dvije i nešto sitno tisuće kuna, koliko, recimo, primaju u TVIK-u, u kojem su radnici prilično nezadovoljni Debeljakovim upravljanjem. U kninskoj tvornici iskrsnuo je i taj "sitni" problem sa spornim putnim nalozima, kojim se nakon prijave šibenske PU muči kninsko Općinsko državno odvjetništvo.

 

Kada smo zadnji put provjeravali, prije koji tjedan, još se nisu ništa smislili. I dalje čekamo državnoodvjetničku odluku. S obzirom da je prijava policije podnijeta početkom studenog prošle godine, jalovo zvuči poziv Ozrena Matijaševića, voÄ‘e HUS-a, upućen večeras s Prokurativa Mladenu Bajiću da radi svoj posao kada je konačno dobio tražene zakonske okvire... 

 

"Da, postupak se vodi, no zašto nitko nije sagledao širu perspektivu. Kakvog smisla ima da zadržim 135 milijuna kuna dobiti u tvrtki, a onda varam na nalozima za 3 milijuna?", retorički se postavio Debeljak. Eto, dobro čovjek kaže. Penso positivo. Think Pink.


Recent Nautical News Entries

Uskoro počinje 22. Croatia Boat Show

Grad Split će od 22. do 26. travnja 2020. biti domaćin sajma koji okuplja najznačajnija imena hrvatske i svjetske nautičke elite.

February.24.2020

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019