U osječku luku uplovio prvi ovogodišnji kruzer


U osječku luku je uplovio prvi ovogodišnji kruzer, nizozemski putnički brod "Imagery" koji je u grad na Dravi doveo 150 američkih, kanadskih, novozelandskih, australskih i njemačkih putnika.

 

Nakon  pristajanja u osječku luku inozemni gosti su autobusima otišli u obilazak niza turističkih destinacija u Osječko-baranjskoj županiji, prije svega u Baranji, gdje posjećuju vinske ceste i obiteljska poljoprivredna gospodarstva. Gosti će obići i osječku povijesnu jezgru TvrÄ‘u, Kopački rit i Đakovo.

 

Direktor osječko-baranjske turističke zajednice Antonio Sobol kazao je kako će izgradnjom putničkih luka u Aljmašu i Batini, koje bi trebale biti završene ove godine, "riječna dunavska priča značajno oživjeti, a samim tim i povećati broj kruzera Dravom do Osijeka".

 

Ravnatelj osječke Lučke uprave Ante Šimić najavio je da će do rujna u osječko pristanište uploviti još 14 kruzera koje dolaze u suradnji s osječkom putničkom agencijom Cetratour.

 

 

(Hina)


Recent Nautical News Entries

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019

Danas počinje međunarodni nautički sajam Croatia Boat Show u Splitu

Izuzetna nam je čast najaviti 21. CROATIA BOAT SHOW, koji pocinje danas na Zapadnoj obali u Splitu.

April.11.2019