Buenos Aires - Hamerlitz bronačna juniorka svijeta!


Noćas je po hrvatskom vremenu mlada Anja Hamerlitz iz Opatije osvojila brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu Lasera 4.7!

Sjajne su to vijesti koje su stigle iz Argentine, iz Buenos Airesa, gdje je 100tinjak juniora ovoga tjedna jedrilo SP za juniorsku inačicu olimpjiskog samca. Anja je izvrsno startala, od prvog dana je bila u samom vrhu ženske konkurencije. Dva dana prije kraja čak je bila i vodeća, te se na kraju uspjela izboriti za broncu.

“U ovih šest dana ispred Buenos Airesa jedrili smo po svim mogućim vjetrovima unutar 360 stupnjeva kompasa! Anja je u prvoj polovici prvenstva dobro jedrila, najkonstantnije od svih konkurentica, imala je samo jedan kiks po sredini prvenstva, no i to zato što je nešto uhvatila kobilicom. Zadnji dan je bio jako napet, odlučili smo se na čuvanje bronce s obzirom da je imala prednost ispred četvrte kormilarke od 17 bodova, a zlato je bježalo osam bodova. Kako je prvi plov dana Anja odlično odjedrila i petim ulazom ugrozila vodeće dvije odlučili smo promijeniti taktiku, meÄ‘utim, prije zadnjeg plova vjetar je malo pojačao, na otprilike 18 čvorova, šta je išlo u korist konkurenticama koje su i teže i više od Anje, tako da im nije uspijela zaprijetiti dovoljno da preuzme vodstvo. Mi smo super zadovoljni sa ovom broncom, koja nam je hvala za uložen rad i trud u posljednje dvije godine.” javio je iz Buenos Airesa Anjin trener Damir Nakrst.

U muškoj konkurenciji takoÄ‘er su dobar nastup imali naši juniori: 14. Mario Novak, 15. Filip Stevanović, 34. Endi Starić.

Anja Hamerlitz ima 17 godina, članica je JK Opatija, jedri već niz godina, prve kadetske korake je napravila u klasi Optimist, gdje je u više navrata osvajala nacionalne medalje, a 2010. bila je i dio kadetske reprezentacije koja je osvojila europsko momčadsko zlato. Te iste godine u pojedinačnoj konkurenciji Anja je bila četvrta na EP za klasu Optimist.

Juniorska ekipa koja je nastupila na SP u Argentini vraća se kući za nekoliko dana.


Recent Nautical News Entries

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019

S Otvorenim morem besplatno na nautički sajam

Najveći nautički sajam u ovom dijelu Europe - Biograd Boat Show - i ove godine obara rekorde. Organizatori iz tvrtke Ilirija najavljuju 400 izlagač

October.18.2019