Adriatic Boat Show, Å ibenik
 

Adriatic Boat Show kreće s novim proljetnim terminom, od 17. do 20. svibnja, čime postaje posljednji u sezoni sajmova, te prvi sajam prije početka ljetne turističke sezone. Također, sajam će se kao premijerno događanje održati u novoizgrađenom dijelu za megajahte D-Marin Mandalina Marine. Ove će godine dio sajma biti posebno posvećen jahtama s posadom te promociji turističke destinacije.

Direktorica sajma Jana Gaćina kazala je više o novom konceptu sajma čiji je dio posebno fokusiran na jahte s posadom i promociju destinacije. Sajam se na ovaj način profilira u pravcu tržišta velikih jahti i visokoprofilirane klijentele koji su sve češÄ‡i gosti šibenskog akvatorija. Istovremeno, sajam će zadržati i dosadašnji izložbeni program koji obuhvaća male hrvatske brodograditelje, zastupnike i proizvoÄ‘ače plovila i brodske opreme, motora, odjeće i obuće, kao i predstavnike financijskih i osiguravajućih institucija.

Promocija turističke destinacije igra veliku ulogu u slici koju šaljemo svijetu, stoga će sajam ove godine, u suradnji s TZ Grada Šibenika, za inozemne agente i goste organizirati kraće izlete uz voÄ‘eno grupno razgledavanja grada Šibenika, NP Krke i otoka šibenskog arhipelaga. Naime, uz dugogodišnje izlagače u sklopu uobičajenog šireg nautičkog programa, sudjelovanje na sajmu već je potvrdilo preko 20 čarter jahti s posadom iz Hrvatske i inozemstva, a do početka sajma očekuje se i dolazak 30-ak meÄ‘unarodnih čarter agenata.

Goran Prgin, vlasnik i predsjednik uprave NCP Grupacije, naglasio je gospodarsku važnost održavanja ove nautičke manifestacije u Šibeniku u trenutku kada je svjetska nautička industrija u odnosu na prije nekoliko godina u nezavidnoj situaciji. NCP Grupacija od svog je dolaska na poluotok Mandalinu donijela gradu novu vrijednost i pomogla njenom pozicioniranju kao nautičkog središta Dalmacije, a lokalnoj zajednici priliku da kroz razne djelatnosti nadopunjuju ponudu nautičkog sektora.
Neizostavan partner sajma je D-Marin Mandalina Marina, na čijem će se novoizgraÄ‘enom prostoru kao premijerno dogaÄ‘anje održati sajamska manifestacija ABS 2012. Uz Ministarstvo gospodarstva, Ministarstvo pomorstva te Ministarstvo turizma sajmu su pokroviteljstvo potvrdili Grad Šibenik, HGK, te niz strukovnih udruženja kao što je HUP, Udruga marina te Udruga čarteraša Hrvatske koji će u sklopu kongresnog dijela sajma i 2. Nautičkog foruma govoriti o pretpostavkama daljnjeg održivog razvoja nautičke industrije u Hrvatskoj: pitanje pomorskog dobra, usklaÄ‘ivanje zakonskih odredbi RH s regulativom EU, te strategija razvoja turističke destinacije.


Recent Nautical News Entries

Uskoro počinje 22. Croatia Boat Show

Grad Split će od 22. do 26. travnja 2020. biti domaćin sajma koji okuplja najznačajnija imena hrvatske i svjetske nautičke elite.

February.24.2020

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019