Adriatic Boat Show, Å ibenik
 

Adriatic Boat Show kreće s novim proljetnim terminom, od 17. do 20. svibnja, čime postaje posljednji u sezoni sajmova, te prvi sajam prije početka ljetne turističke sezone. Također, sajam će se kao premijerno događanje održati u novoizgrađenom dijelu za megajahte D-Marin Mandalina Marine. Ove će godine dio sajma biti posebno posvećen jahtama s posadom te promociji turističke destinacije.

Direktorica sajma Jana Gaćina kazala je više o novom konceptu sajma čiji je dio posebno fokusiran na jahte s posadom i promociju destinacije. Sajam se na ovaj način profilira u pravcu tržišta velikih jahti i visokoprofilirane klijentele koji su sve češÄ‡i gosti šibenskog akvatorija. Istovremeno, sajam će zadržati i dosadašnji izložbeni program koji obuhvaća male hrvatske brodograditelje, zastupnike i proizvoÄ‘ače plovila i brodske opreme, motora, odjeće i obuće, kao i predstavnike financijskih i osiguravajućih institucija.

Promocija turističke destinacije igra veliku ulogu u slici koju šaljemo svijetu, stoga će sajam ove godine, u suradnji s TZ Grada Šibenika, za inozemne agente i goste organizirati kraće izlete uz voÄ‘eno grupno razgledavanja grada Šibenika, NP Krke i otoka šibenskog arhipelaga. Naime, uz dugogodišnje izlagače u sklopu uobičajenog šireg nautičkog programa, sudjelovanje na sajmu već je potvrdilo preko 20 čarter jahti s posadom iz Hrvatske i inozemstva, a do početka sajma očekuje se i dolazak 30-ak meÄ‘unarodnih čarter agenata.

Goran Prgin, vlasnik i predsjednik uprave NCP Grupacije, naglasio je gospodarsku važnost održavanja ove nautičke manifestacije u Šibeniku u trenutku kada je svjetska nautička industrija u odnosu na prije nekoliko godina u nezavidnoj situaciji. NCP Grupacija od svog je dolaska na poluotok Mandalinu donijela gradu novu vrijednost i pomogla njenom pozicioniranju kao nautičkog središta Dalmacije, a lokalnoj zajednici priliku da kroz razne djelatnosti nadopunjuju ponudu nautičkog sektora.
Neizostavan partner sajma je D-Marin Mandalina Marina, na čijem će se novoizgraÄ‘enom prostoru kao premijerno dogaÄ‘anje održati sajamska manifestacija ABS 2012. Uz Ministarstvo gospodarstva, Ministarstvo pomorstva te Ministarstvo turizma sajmu su pokroviteljstvo potvrdili Grad Šibenik, HGK, te niz strukovnih udruženja kao što je HUP, Udruga marina te Udruga čarteraša Hrvatske koji će u sklopu kongresnog dijela sajma i 2. Nautičkog foruma govoriti o pretpostavkama daljnjeg održivog razvoja nautičke industrije u Hrvatskoj: pitanje pomorskog dobra, usklaÄ‘ivanje zakonskih odredbi RH s regulativom EU, te strategija razvoja turističke destinacije.


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019