U Osijek dolazi 15 kruzera


OSIJEK Nakon što je u protekle gotovo tri godine uz osječki brod-restoran »Galija« na rijeci Dravi ukupno pristalo jedva dvadesetak putničkih/turističkih brodova (kruzera), to putničko pristanište konačno će od travnja do rujna ove godine, prema najavama nadležnih, zabilježiti značajniji promet brodova.


Pristanište uz »Galiju« pompozno je otvoreno 20. srpnja 2009., njegovo ureÄ‘enje stajalo je milijun kuna, a čelnici Lučke uprave Osijek i Turističke zajednice grada Osijeka optimistično su najavljivali kako će u Osijeku godišnje pristajati najmanje 50 kruzera. To nije ispunjeno ni približno, ali u Lučkoj upravi tvrde kako će se situacija osjetno popraviti. »10. travnja rano ujutro u Osijek će pristati prvi ovogodišnji kruzer, koji plovi pod nazivom Imagery i pod nizozemskom zastavom, a dovodi ga osječka agencija Cetratour. Od 17. svibnja do 5. rujna najavljeno je još 14 kruzera kapaciteta od 100 do 150 putnika, a u Osijek će u više navrata dolaziti brodovi Imagery, Victor Hugo i Vivaldi. Za to je posebno zaslužan Zrinko Zvocak, agent iz Luke Vukovar, ali naravno i agencije koje organiziraju dolazak turista«, ističe Ante Šimić, ravnatelj LU Osijek. Putnici s kruzera u Osijeku će se zadržavati od nekoliko sati do cijeloga dana (dio će ih ovdje i prespavati, ali na kruzeru). »Na brodu Imagery stižu uglavnom američki i australski turisti, a na ostalima će ih biti vjerojatno i iz niza drugih zemalja. Nadam se samo da će vodostaj Drave, koji je sada nizak, tijekom ljeta dopustiti pristajanje svih brodova«, kaže Nino Majhen, voditelj prodaje agencije Cetratour.

 

Izvor: Novi list


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019