Riječanka Mirela Marin trebala bi postati "gazdarica" u Veloj Lamjani


 

ZADAR- Skupština vjerovnika Nauta Lamjane u stečaju donijela je danas odluku kojom je ponuda tvrtke M-inženjering najpovoljnija, pa će stečajni upravitelj Edvin Šimunov pisati Vladi da im prepusti koncesiju za obavljanje djelatnosti brodskog remonta. 


Radnici Nauta Lamjene Vladi će uputiti svoju žalbu na taj izbor, najavili su nakon današnje skupštine održane na Trgovačkom sudu. U meÄ‘uvremenu su radnici bez posla odustali od podrške koje su otvoreno izrazili za ponudu Viktora Lanca jer u njoj stoji da bi uposlili svega 18 radnika. 
Za koncesiju u Nauta Lamjani vladalo je veliko zanimanje - stiglo je šest ponuda. Od Lenca kojem su suvlasnici Tankerska plovidba i direktor Zadranin Robert Škifić, preko dviju ribarskih zadruga iz Kali, do tek osnovane tvrtke Rektor koja je registrirana sa sjedištem u Zadru u siječnju ove godine. Različiti su i njihovi interesi, a Erste banka koja je danas kao najveći razlučni vjerovnik ima svoj interes.

Po njihovoj analizi ponuda M- inženjering je najboljajer bi njima osigurala prihod s kojim bi Erste banka vratili svoja milijunska potraživanja. Presudne su bile brojke po kojima M-inženjering mjesečno uplaćivao 20 tisuća eura i po pet tisuća kuna za opremu. Naravno, taj bi prihod trebao dolaziti od proizvodnje u Veloj Lamjani. A nju bi treba uspostaviti jedna žena. Naime, Mirela Marin, dipl. ing. brodogradnje jedina je osnivač i odgovorna osoba te tvrtke koja je osnovana 2 007 godine s temeljnim kapitalom od 20 tisuća kuna. Tvrtka je registrirana za niz povezanih djelatnosti od inženjering i konzalting u brodogradnji do gradnje i popravka brodova i čamaca.


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019