Cameron promijenio noćno nebo u 3D verziji Titanica


 

Nakon što ga je više od deset godina gnjavio astrofizičar dr. Neil deGrasse Tyson, u svojoj 3D verziji Titanica koja je nedavno stigla u kina, režiser James Cameron izmijenio je jednu jedinu stvar – noćno nebo u sceni u kojoj Rose i Jack plutaju na komadima olupine nakon što je Titanic potonuo, javlja Daily Mail.

Tyson je još 2007. Cameronu javio da je nebo u 4:20 u noći 15. travnja 1912. bilo bez oblaka i mjeseca, dok je lijeva strana neba koje Rose gleda zrcalna slika ionako krive desne strane. Tyson je rekao da se inače ne uzrujava oko krivih prikaza neba u filmovima, ali kako je ovaj puta inzistirao s obzirom na to da se Cameron diči svojim perfekcionizmom i da je film reklamiran kao apsolutno povijesno točan – sve do uzoraka na posuÄ‘u, prenosi Jutarnji list.

- Nije stvar samo u tome da je nebo bilo krivo, tu se radi o lijenosti. Stvarno sam htio da puzi i traži oprost, izjavio je Tyson .

Inače direktor Rose centra za proučavanje Zemlje i svemira pri Američkom prirodoslovnom muzeju u New Yorku, Tyson je točnu sliku neba te kobne noći dobio ubacivanjem točnog vremena i koordinata potonuća Titanica u kompjuterski program.- Kad znate točno vrijeme i koordinate, nebo je vrlo predvidljiva stvar, rekao je. Ono što je Rose trebala vidjeti bili su Veliki medvjed dolje u sredini i Mliječna staza gore.

Cameron je priznao da se, kao samopriznati perfekcionist, uistinu trebao potruditi dobiti pravu kartu neba i da je to konačno i učinio u novoj 3D verziji.


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019