Cameron promijenio noćno nebo u 3D verziji Titanica


 

Nakon što ga je više od deset godina gnjavio astrofizičar dr. Neil deGrasse Tyson, u svojoj 3D verziji Titanica koja je nedavno stigla u kina, režiser James Cameron izmijenio je jednu jedinu stvar – noćno nebo u sceni u kojoj Rose i Jack plutaju na komadima olupine nakon što je Titanic potonuo, javlja Daily Mail.

Tyson je još 2007. Cameronu javio da je nebo u 4:20 u noći 15. travnja 1912. bilo bez oblaka i mjeseca, dok je lijeva strana neba koje Rose gleda zrcalna slika ionako krive desne strane. Tyson je rekao da se inače ne uzrujava oko krivih prikaza neba u filmovima, ali kako je ovaj puta inzistirao s obzirom na to da se Cameron diči svojim perfekcionizmom i da je film reklamiran kao apsolutno povijesno točan – sve do uzoraka na posuÄ‘u, prenosi Jutarnji list.

- Nije stvar samo u tome da je nebo bilo krivo, tu se radi o lijenosti. Stvarno sam htio da puzi i traži oprost, izjavio je Tyson .

Inače direktor Rose centra za proučavanje Zemlje i svemira pri Američkom prirodoslovnom muzeju u New Yorku, Tyson je točnu sliku neba te kobne noći dobio ubacivanjem točnog vremena i koordinata potonuća Titanica u kompjuterski program.- Kad znate točno vrijeme i koordinate, nebo je vrlo predvidljiva stvar, rekao je. Ono što je Rose trebala vidjeti bili su Veliki medvjed dolje u sredini i Mliječna staza gore.

Cameron je priznao da se, kao samopriznati perfekcionist, uistinu trebao potruditi dobiti pravu kartu neba i da je to konačno i učinio u novoj 3D verziji.


Recent Nautical News Entries

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019

S Otvorenim morem besplatno na nautički sajam

Najveći nautički sajam u ovom dijelu Europe - Biograd Boat Show - i ove godine obara rekorde. Organizatori iz tvrtke Ilirija najavljuju 400 izlagač

October.18.2019

Plutajuća praonica za trup bez algi i školjaka

Nakupljanje algi i školjaka na trupu prirodna je nepogoda protiv koje se najveći broj brodovlasnika bori specijalnim bojama, a protekl

October.15.2019

21. BIOGRAD BOAT SHOW 17. - 20.10.2019.

Najveća izložba plovila na moru središnje i istočne Europe slavi svoju 21. godišnjicu nakon 20 godina kontinuiranog rasta. U 2018. sajam j

October.11.2019