3. Maj gubi poslove zbog prijetnje stečaja


Ugovaranje novih poslova nije lako. Svaki kupac nas pita što će biti nakon 1. srpnja 2013. Mi sad zapravo i ne možemo nešto ugovoriti, a da posao ne ulazi u to razdoblje, kaže predsjednik Uprave Edi Kučan

RIJEKA Brodogradilište »3. maj« je teško voditi u uvjetima ove neizvjesnosti jer moramo ugovarati nove poslove što nije lako. Svaki kupac nas pita što će biti nakon 1. srpnja 2013. godine. Mi sad praktično i ne možemo nešto ugovoriti, a da posao ne ulazi u to razdoblje, kazao je predsjednik Uprave BrodograÄ‘evne industrije »3. maj« Edi Kučan nakon jučerašnjeg zbora radnika u riječkom škveru na kojem se raspravljalo o aktualnoj situaciji. 


Naći novi model


Dodao je da su pismom obavijestili Ministarstvo gospodarstva o problemima pri ugovaranju poslova i zatražili pomoć, te naveli kako imaju već dogovorene poslove koje ne mogu osnažiti zbog neizvjesnosti i odugovlačenja oko privatizacije. 

Kučan nije mogao konkretnije odgovoriti na pitanje o čemu se ovih dana raspravlja u Bruxellesu, gdje se nalazi pomoćnica ministra gospodarstva Tamara Obradović Mazal, ali se pretpostavlja da je riječ o prezentaciji novonastale situacije nakon odbacivanja ponude Jadranskih ulaganja. Iako je premijer Milanović i nedavno govorio o dobrim izgledima »3. maja« za restrukturiranje te otklanjao opciju stečaja, to očito nije dovoljno da bi kupci dugoročno vjerovali u sigurnost investicije ukoliko ugovore brodove u riječkom škveru. 

Edi Kučan kazao je kako treba što prije pronaći model privatizacije i to na temelju postojeće dokumentacije i programa restukturiranja koji je raÄ‘en u suradnji s tvrtkom Jadranska ulaganja Danka Končara. U suprotnom prijeti nedostatak posla i zaustavljanje proizvodnog procesa, jer nitko ne može kupcima dati garanciju što će se dogoditi u srpnju 2013. – privatizacija ili stečaj. 

Predsjednik Sindikata Istre i Kvarnera Bruno Bulić kao najvažnije zaključke zbora radnika naglasio je zahtjev da Uprava i dalje ugovara brodove i organizira proizvodnju, kao i da Vlada u tome pomogne koristeći pritom i diplomaciju kao što čine mnoge druge zemlje. 


Briga o radnicima


– Radnici će svoj posao odraditi i pritom poručujemo da nećemo pristati ići doma i zaustavljati proizvodnju dok se privatizacija ne završi. Država se mora okrenuti radnicima, a ne njegovati neoliberalni kapitalizam. Umjesto brige o interesima kapitala, država mora voditi brigu o radnicima i radnim mjestima, kazao je Bulić na čije se riječi nadovezala i predsjednica Radničkog vijeća BI »3. maj« Nada Jelinić Starčević. Ona je naglasila kako je u zadnjih pet godina u brodogradnji izgubljeno oko 5.000 radnih mjesta, od čega je 1.500 bilo direktno zaposlenih, a ostali su radili u kooperantskim tvrtkama. U to nije uračunato još 500 radnika Brodogradilišta Kraljevica. 

Povjerenik Sindikata metalaca u »3. maju« Juraj Šoljić kratko je kazao kako radnici ne mogu čekati bez posla 90 dana na rješenje priče o privatizaciji, te dodao kako će biti razmotrena i organizacija industrijskih akcija.


– Lijepo je da ministri ÄŒačić i Jovanović najavljuju investicije u školske zgrade na razini šest milijardi kuna. Ja doista nemam ništa protiv toga, osim što bi najprije ipak trebalo oživjeti gospodarstvo i industrijsku proizvodnju. 

Radnicima u Kraljevici sigurno nije prioritet obnova školske zgrade, kazala je Jelinić-Starčević, dodajući kako razloga za optimizam ipak ima zbog financijske slike »3. maja«, koja se teško probija u medije. Riječ je o tome da se već godinama škver stalno sanira vlastitim sredstvima.


Recent Nautical News Entries

Uskoro počinje 22. Croatia Boat Show

Grad Split će od 22. do 26. travnja 2020. biti domaćin sajma koji okuplja najznačajnija imena hrvatske i svjetske nautičke elite.

February.24.2020

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019