Predstavljen projekt informatizacije obalnog linijskog pomorskog prometa


U Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture danas je predstavljen projekt  uspostave informatizacijskog sustava obalnog linijskog pomorskog prometa, čiji je cilj povećanje efikasnosti sustava i dostupnosti usluga, smanjenje troškova i efikasniji nadzor sustava linijskog pomorskog putničkog prijevoza. Cjelokupni sustav operativno će provoditi Agencija za obalni linijski pomorski promet.

3. travnja 2012. - kap. Nikola Mendrila, pomoćnik ministra za pomorsku i unutarnju plovidbu, brodarstvo, luke i pomorsko dobro u okviru prezentacije govorio je o utjecajima eventalnih korekcija visine pristojbi u odbnosu na poslovanje lučkih uprava, od kojih je zatražio detaljnje financijske planove za 2013. godinu

Sastanak na temu javnog obalnog linijskog pomorskog prometa okupio je predstavnike Jadrolinije, Agencije za obalni linijski pomorski promet, državnih i županijskih lučkih uprava te brodara.

 

Govoreći o planu implementacije sustava Maja Markovčić Kostalac naglasila je da se njegovim uvoÄ‘enjem u pomorski promet želi poboljšati status cjelokupnog infrastrukturnog razvoja luka, čija uspostava nužno mora biti prilagoÄ‘ena razvijenim, ali i lukama u razvoju.

 

Na zahtjev brodara, a u cilju smanjenja troškova poslovanja brodara koji održavaju državne linije,razmotren je prijedlog ujednačavanja i smanjenja lučkih pristojbi na 6 posto cijene putne karte.

 

Pomoćnik ministra za pomorsku i unutarnju plovidbu, brodarstvo, luke i pomorsko dobro kap. Nikola Mendrila kazao je kako bi moguće smanjenje pristojbe izravno pogodilo lučke uprave koje ta sredstva koriste za obnovu i održavanje lučke infrastrukture, a od predstavnika lučkih uprava zatražio je dostavu financijskih planova za iduću godinu do kraja tekuće godine.


Zagreb, 3. travnja 2012. - prezentacija projekta  uspostave informatizacijskog sustava obalnog linijskog pomorskog prometa održana je u velikoj dvorani Ministarstva pomorstva, prometa i infrastruktrure


Na zahtjev brodara najavljeno je skoro upućivanje na Vladu prijedloga o donošenju Zakona o oružanoj pratnji na brodovima u meÄ‘unarodnoj plovidbi, te izmjene Pomorskog zakonika od kojih su značajnije promjena statusa kabotaže i uvoÄ‘enje obveznog osiguranja za brodare. TakoÄ‘er, s namjerom modernizacije pomorskog prijevoza najavljena je i izmjena Zakona o obalnom linijskom pomorskom prometu.

 

TakoÄ‘er, do kraja godine očekuje se donošenje novog Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama.


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019