Više od 60 domaćih plovila na 4. Danima hrvatske male brodogradnje


 

 Dani hrvatske male brodogradnje, 4. godinu za redom, održati će se od 26. do 29. travnja u marini hotela Le Meridien Lav pokraj Splita.

Usprkos gospodarskim teškoćama, kao i dosadašnjem nedovoljnom razumijevanju državnih tijela za značaj ove jedine proizvodne grane pokretnina u Hrvatskoj, domaći bi proizvoÄ‘ači prema pristiglim prijavama na ovogodišnjem izdanju Dana hrvatske male brodogradnje trebali predstaviti više od 60 plovila, od kojih će se neka prvi put prikazati javnosti ili zaploviti u moru ispred hotela Le Meridien. To je svakako dobar znak pozitivne energije i poslovnog optimizma koji dolazi iz domaćih škverova, a na Danima hrvatske male brodogradnje uz mnogobrojna zajednička druženja brodara i razmjene iskustava upravo je taj optimizam izraženiji nego na bilo kojoj sličnoj manifestaciji.

Predstavljajući plovila proizvedena u pogonima diljem Hrvatske, organizator - Udruga DHMB - u ovoj godini, uz već tradicionalan besplatan ulaz, želi svim posjetiteljima osigurati i što raznovrsniju ponudu ribolovne, ronilačke i druge nautičke opreme kako bi zadovoljili potrebe domaćih posjetitelja kojima su more i brod ne samo stil života već i svakodnevna potreba.

Dani hrvatske male brodogradnje predstavljaju jedinstvenu kategoriju nautičkih manifestacija kojoj se prema dosadašnjim iskustvima, a i ovogodišnjim najavama, domaći proizvoÄ‘ači plovila rado odazivaju. Možda je razlog tome zajednički cilj izlagača i organizatora da svakom potencijalnom kupcu ponude najbolje proizvode domaćih malih škverova, ali da pritom prepoznaju želje i sugestije koje im posjetitelji na ovoj izložbi rado upućuju.

Dodajmo još da svi posjetitelji Dana hrvatske male brodogradnje imaju osiguran parking, besplatan ulaz te probne vožnje svih plovila izloženih u moru.


Recent Nautical News Entries

Uskoro počinje 22. Croatia Boat Show

Grad Split će od 22. do 26. travnja 2020. biti domaćin sajma koji okuplja najznačajnija imena hrvatske i svjetske nautičke elite.

February.24.2020

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019