Više od 60 domaćih plovila na 4. Danima hrvatske male brodogradnje


 

 Dani hrvatske male brodogradnje, 4. godinu za redom, održati će se od 26. do 29. travnja u marini hotela Le Meridien Lav pokraj Splita.

Usprkos gospodarskim teškoćama, kao i dosadašnjem nedovoljnom razumijevanju državnih tijela za značaj ove jedine proizvodne grane pokretnina u Hrvatskoj, domaći bi proizvoÄ‘ači prema pristiglim prijavama na ovogodišnjem izdanju Dana hrvatske male brodogradnje trebali predstaviti više od 60 plovila, od kojih će se neka prvi put prikazati javnosti ili zaploviti u moru ispred hotela Le Meridien. To je svakako dobar znak pozitivne energije i poslovnog optimizma koji dolazi iz domaćih škverova, a na Danima hrvatske male brodogradnje uz mnogobrojna zajednička druženja brodara i razmjene iskustava upravo je taj optimizam izraženiji nego na bilo kojoj sličnoj manifestaciji.

Predstavljajući plovila proizvedena u pogonima diljem Hrvatske, organizator - Udruga DHMB - u ovoj godini, uz već tradicionalan besplatan ulaz, želi svim posjetiteljima osigurati i što raznovrsniju ponudu ribolovne, ronilačke i druge nautičke opreme kako bi zadovoljili potrebe domaćih posjetitelja kojima su more i brod ne samo stil života već i svakodnevna potreba.

Dani hrvatske male brodogradnje predstavljaju jedinstvenu kategoriju nautičkih manifestacija kojoj se prema dosadašnjim iskustvima, a i ovogodišnjim najavama, domaći proizvoÄ‘ači plovila rado odazivaju. Možda je razlog tome zajednički cilj izlagača i organizatora da svakom potencijalnom kupcu ponude najbolje proizvode domaćih malih škverova, ali da pritom prepoznaju želje i sugestije koje im posjetitelji na ovoj izložbi rado upućuju.

Dodajmo još da svi posjetitelji Dana hrvatske male brodogradnje imaju osiguran parking, besplatan ulaz te probne vožnje svih plovila izloženih u moru.


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019