Sklopili posao života: Crtaju brodove za Rolls-Royce!


Sklopili posao života: Crtaju brodove za Rolls-Royce!

Dok brodogradilišta grcaju u problemima, mala splitska obiteljska tvrtka Armanija, specijalizirane za izradu izvedbene tehničke dokumentacije u brodogradnji, sklopila je posao s Rolls-Royceom. Zbog vrijednog ugovora povećat će broj zaposlenih.

"Radimo proizvodnu dokumentaciju, zadnju fazu prije izrade broda. Imali smo sedam zaposlenih. Zbog novog posla zaposlili smo troje ljudi, a trebat će nam ih još", kazao je Slobodan Maksimović, suvlasnik i osnivač tvrtke Armanija. Maksimović je nekada bio šef Odjela za projektiranje trupa u Brodosplitu, a već sedam godina suraÄ‘uje s tvrtkom Rolls-Royce Marine.

"Radimo na njihovim specijaliziranim brodovima dužine 80-100 metara za rad izvan luke. Uglavnom se koriste za opskrbu platformi, prijevoz posade i ostalih potrepština na otvorenome moru", ispričao je Maksimović za 24 sata.

Uskoro natječaj za radna mjesta

Iako je tvrtka Rolls-Royce Marine na svojoj internetskoj stranici objavila kako je krajem ožujka sklopila ugovor vrijedan 50 milijuna funti (600 milijuna kuna), u Armaniji nisu htjeli govoriti koliko su vrijedni njihovi poslovi za Britance. Kazali su kako su zadovoljni te najavili nova zapošljavanja.

"Uskoro ćemo oglasiti natječaj. Trebamo do pet ljudi sa srednjom, višom i visokom stručnom spremom iz brodogradnje i strojarstva kako bismo preuzeli još projekata. Nadamo se da će se uskoro u Splitu potpuno projektirati plovila za Rolls-Royce. To je prestižni brend sa 150-godišnjom tradicijom", kazao je Maksimović.

Obiteljski posao

U Armaniji radi i njegov sin Teodor (34) kao direktor tvrtke, dok je za pravne poslove u tvrtki zadužena Teodorova supruga Valentina (34).

Inače, Armanija je izradila i dokumentaciju za JoyMe, 50-metarsku megajahtu Philipa Zeptera. Surađivali su i s Brodospasom, Atlantskom plovidbom, bračkom Sardinom, solinskim prerađivačima ribe Conex Trade i drugima.


Recent Nautical News Entries

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019

S Otvorenim morem besplatno na nautički sajam

Najveći nautički sajam u ovom dijelu Europe - Biograd Boat Show - i ove godine obara rekorde. Organizatori iz tvrtke Ilirija najavljuju 400 izlagač

October.18.2019

Plutajuća praonica za trup bez algi i školjaka

Nakupljanje algi i školjaka na trupu prirodna je nepogoda protiv koje se najveći broj brodovlasnika bori specijalnim bojama, a protekl

October.15.2019