Požar u strojarnici: Kruzer s 590 putnika pluta kod Filipina


 
\"Požar
shipphotos.es Na brodu je bilo 590 putnika i 411 članova posade
 

 

Na luksuznom kruzeru Azamara Quest koji je plovio u filipinskim vodama petero članova posade je ozlijeÄ‘eno nakon požara koji je buknuo u strojarnici broda u petak navečer, piše AFP. Kapetan kruzera je za svaki slučaj 590 putnika obavijestio da budu spremni za evakuaciju, no to ipak nije bilo potrebno, izvijestili su iz kompanije Azamara Club Cruises. 

 

- Nitko od putnika nije ozlijeÄ‘en, a atmosfera na brodu je mirna - stoji u priopćenju. 

Iz hrvatskog Ministarstva vanjskih poslova izvijestili su kako za sada nemaju informacije da su na brodu hrvatski državljani. 

Posada je nešto kasnije uspjela pokrenuti jedan od brodskih motora te je ponovno pokrenuto klimatiziranje i tekuća voda. Glasnogovornik filipinske obalne straže Algier Ricafrente rekao je kako je na brodu 590 putnika i 411 članova posade. Na kruzer je poslana pomoć. Kruzer pod malteškom zastavom krenuo je iz Hong Konga na 17-dnevno krstarenje. 

Nakon fatalne pogreške kapetana i nasukavanja Coste Concordije na talijanskom otočiću Giglio početkom godine, pri čemu je poginulo 37 ljudi, te požara na kruzeru Costa Allegra u Indijskom oceanu, prodaja krstarenja je u opadanju.


Recent Nautical News Entries

Uskoro počinje 22. Croatia Boat Show

Grad Split će od 22. do 26. travnja 2020. biti domaćin sajma koji okuplja najznačajnija imena hrvatske i svjetske nautičke elite.

February.24.2020

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019