Vlada: izmjene odluka o koncesiji za luku nautičkog turizma Novigrad i uzgoj školjaka u Limskom za


Na jučerašnjoj sjednici Vlada je donijela izmjenu Odluke o koncesiji pomorskog dobra u svrhu izgradnje i gospodarskog korištenja luke posebne namjene – luke nautičkog turizma Novi Vinodolski kojom se proširuje granica područja u koncesiji  za nasipni dio sekundarnog lukobrana pod morem u skladu s lokacijskom dozvolom.

Na taj način se povećava obuhvat akvatorija buduće luke za dodatnih 1253 m², te se koncesionaru daje rok do dana 31. srpnja 2014. godine za ishoÄ‘enje uporabne dozvole. TakoÄ‘er, ovlašÄ‡uje se ministar pomorstva, prometa i infrastrukture da sklopi dodatak Ugovoru o koncesiji pomorskog dobra.

Ovom izmjenom odluke utvrÄ‘uje se koncesijska naknada i to stalni dio u iznosu od 15 kn po četvornom metru zauzete površine pomorskog dobra.

Vlada je donijela izmjenu Odluke o koncesiji u svrhu gospodarskog korištenja pomorskog dobra radi obavljanja djelatnosti uzgoja školjaka u Limskom zaljevu, kojom se mijenja naziv ovlaštenika koncesije. Naime, ovlašteniku koncesije društvu Riviera Poreč d.d. Poreč izvršeno je pripajanje društva Rabac d.d. Rabac i Zlatni otok d.d. Krk, te društvo od sada posluje pod nazivom Riviera Adria d.d..


Recent Nautical News Entries

Pogledajte ultra-brzu jedrilicu iz ACI-jevog projekta od dva milijuna eura

Nautički sajam u Genovi s tisuću je izlagača i brodova iz cijelog svijeta idealna pozornica za predstavljanje najvažnijih&n

September.23.2019

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019