Vlada: izmjene odluka o koncesiji za luku nautičkog turizma Novigrad i uzgoj školjaka u Limskom za


Na jučerašnjoj sjednici Vlada je donijela izmjenu Odluke o koncesiji pomorskog dobra u svrhu izgradnje i gospodarskog korištenja luke posebne namjene – luke nautičkog turizma Novi Vinodolski kojom se proširuje granica područja u koncesiji  za nasipni dio sekundarnog lukobrana pod morem u skladu s lokacijskom dozvolom.

Na taj način se povećava obuhvat akvatorija buduće luke za dodatnih 1253 m², te se koncesionaru daje rok do dana 31. srpnja 2014. godine za ishoÄ‘enje uporabne dozvole. TakoÄ‘er, ovlašÄ‡uje se ministar pomorstva, prometa i infrastrukture da sklopi dodatak Ugovoru o koncesiji pomorskog dobra.

Ovom izmjenom odluke utvrÄ‘uje se koncesijska naknada i to stalni dio u iznosu od 15 kn po četvornom metru zauzete površine pomorskog dobra.

Vlada je donijela izmjenu Odluke o koncesiji u svrhu gospodarskog korištenja pomorskog dobra radi obavljanja djelatnosti uzgoja školjaka u Limskom zaljevu, kojom se mijenja naziv ovlaštenika koncesije. Naime, ovlašteniku koncesije društvu Riviera Poreč d.d. Poreč izvršeno je pripajanje društva Rabac d.d. Rabac i Zlatni otok d.d. Krk, te društvo od sada posluje pod nazivom Riviera Adria d.d..


Recent Nautical News Entries

Uskoro počinje 22. Croatia Boat Show

Grad Split će od 22. do 26. travnja 2020. biti domaćin sajma koji okuplja najznačajnija imena hrvatske i svjetske nautičke elite.

February.24.2020

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019