Havarija: Popustila hidraulika, trajektu u vožnji otpala vrata


Jadrolinijin trajekt Sv. Juraj isplovio je iz Prizne prema Pagu. Hidraulika je popustila pa je rampa završila u moru. Jedva su doplovili. Isti trajekt 1991. raketirala je JNA

 
Havarija: Popustila hidraulika, trajektu u vožnji otpala vrata

 

 

Autobus redovne linije, nekoliko kombija i desetak auta iskrcali su se u rikverc u luci Žigljen na Pagu u utorak oko 17 sati jer se trajektu Sveti Juraj riječke Jadrolinije pramčana rampa pokvarila pri isplovljavanju iz Prizne.

Nitko, nasreću, nije ozlijeÄ‘en.

- Problemi su počeli nakon što je isplovio iz Prizne za Pag. Rampa se pokvarila, pa je plovni put, koji inače preplovi za 10-ak minuta, prešao za 45 minuta. Vidjelo se da se na sredini kanala jedva miče - rekao nam je Zoran Orešković, čitatelj koji je u utorak oko 16.30 snimio trajekt čija se pramčana rampa pokvarila pa je većim dijelom upala u more. To je stvaralo dodatni otpor u plovidbi. Autobus, nekoliko kombija i desetak auta iskrcali su se preko rampe na koju su ušli na trajekt. Iz Jadrolinije su priopćili da se hidraulika rampe pokvarila.

Podigli su je autodizalicom, popravili hidrauliku pa je Sveti Juraj nastavio normalno prometovati oko 20 sati. Inače, trajekt koji nosi ime sveca ima pehove. Avioni JNA su ga raketirali 6. listopada 1991. Tada je poginuo putnik koji je čekao na ukrcaj. Nekoliko je puta imao “bliske susrete” s obalom. Može prevesti 300 ljudi i 45 auta.


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019