Ribar kod Kornata ulovio morskog psa dugog 3,6 metara


 

Ribar Miljenko Špralja ulovio je jučer na Abi kod Kornata morskog psa dugačkog 3,60 metara i teškog preko 150 kilograma.

- Ujutro sam krenuo sa ženom po mrežu. Kada smo stigli vidio sam da je nešto veliko i sivo zapleteno u mrežu. Pomislio sam da se radi o delfinu, no kada sam ga digao na površinu vidio sam da se radi o nekoj vrsti morkog psa, ispričao je Miljenko.

Svoj veliki ulov zavezali su za brod i dovukli ga sve do obale, piše Jutarnji list.

- Moram priznati da mi nije bilo svejedno, jer iako je bio zapleten u mrežu i omamljen, bojao sam da me ne ugrize, ispričao je.

Na obali u pomoć su pristigli prijatelji koji su izvukli morskog psa. Tek je tada slijedio pravi posao - čišÄ‡enje morskog psa. Njih petero dali su se na posao skidanja kože i spremanja fileta u led.

- Nešto mesa smo već pojeli, a nešto podijelili, rekao je oduševljeni Miljenko Špralja.

U telefonskom nam je razgovoru kazao kako mu je ovo drugi veći ulov u životu. Prije par godina ulovio je Mantu, koja spada među jako rijetke i najveće ribe Jadrana.


Recent Nautical News Entries

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019

S Otvorenim morem besplatno na nautički sajam

Najveći nautički sajam u ovom dijelu Europe - Biograd Boat Show - i ove godine obara rekorde. Organizatori iz tvrtke Ilirija najavljuju 400 izlagač

October.18.2019