Održana 56. sjednica Skupštine „Mare nostrum“


U Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture održana je redovna 56. sjednica Skupštine „Mare nostrum“ Udruge hrvatskih poslodavaca -  brodara u meÄ‘unarodnoj pomorskoj plovidbi, koju  je otvorio predsjednik uprave „Uljanik Plovidbe“ i predsjednik Skupštine „Mare nostrum“, Dragutin Pavletić.

Na sjednici su bili nazočni predstavnici ministarstva Nikola Mendrila, pomoćnik ministra za pomorstvo,Perica Šolić, pomoćnik ministra za sigurnost plovidbe, te Maja Markovčić Kostelac  i Ksenija KošÄ‡ević ÄŒuvalo iz Uprave pomorske i unutarnje plovidbe, brodarstva, luka i pomorskog dobra.

Na sjednici se govorilo o stanju na svjetskom pomorskom tržištu. Predsjednik Skupštine „Mare nostrum“, Dragutin Pavletić istaknuo  je aktualnu problematiku poslovanja brodara s naglaskom na drastičan pad cijena vozarina, poskupljenje goriva, loše uvjete kreditiranja koji su rezultat globalne gospodarske krize, pa tako i one na svjetskom pomorskom tržištu. Rekao  je kako se polovinom 2013. godine ipak očekuju poboljšanja. TakoÄ‘er, osvrnuo se i na zahtjeve brodara u nacionalnoj plovidbi, koji zahtijevaju  uvoÄ‘enje plavog dizela, te zapošljavanje većeg broja pripravnika i kadeta.

Brodari su istaknuli  važnost praćenja standarda i zahtjeva u brodarskoj industriji , te su tako govorili o Rightshipu, specijalistu za sigurnosnu provjeru brodova s rastućim utjecajem na sigurnost i učinkovitost u globalnoj pomorskoj industriji.Osnovan 2001. Rightship nudi komercijalnoj brodskoj industriji Ship Vetting info sustav koji je najopsežniji, najcjelovitiji online sigurnosni sustav u svijetu.

Na sjednici Skupštine  govorilo se o Rightshipu i problemu s hrvatskom zastavom, jer je krajem prošle godine Rightship odlučio bazirano na broju incidenata brodova pod hrvatskom zastavom , uključujući sve brodove obalne plovidbe smanjiti rejting brodova pod hrvatskom zastavom.

Na sjednici Skupštine „Mare nostrum“ prezentirana su financijska izvješÄ‡a Udruge, te su imenovani članovi Nadzornog odbora, tepredsjednici i dopredsjednici komisija „Mare Nostruma“.


Recent Nautical News Entries

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019

Danas počinje međunarodni nautički sajam Croatia Boat Show u Splitu

Izuzetna nam je čast najaviti 21. CROATIA BOAT SHOW, koji pocinje danas na Zapadnoj obali u Splitu.

April.11.2019