IZVJEŠĆE POMORSKOG METEOROLOŠKOG CENTRA SPLIT


UPOZORENJE

U noći su na otvorenom moru mogući udari jugozapadnog i zapadnog vjetra do 35 čvorova, a uz obalu južnog i dijela srednjeg Jadrana postoji mala mogućnost za neverin.

STANJE

Anticiklonalni greben nad Jadranom slabi, a sa sjevera se približava dolina s hladnom frontom.

VREMENSKA PROGNOZA ZA JADRAN ZA PRVIH 12 SATI

Tiho ili vjetar promjenljivog, pretežno sjeverozapadnog i jugozapadnog smjera 6-16 čvorova. Potkraj dana na otvorenom moru jugozapadni vjetar 10-20 čvorova. More 2-3. Vidljivost 10-20 km. Pretežno vedro.

VREMENSKA PROGNOZA ZA DALJNJIH 12 SATI

Na otvorenom moru pretežno vedro, a uz obalu promjenljivo oblačno. Uz obalu južnog i dijela srednjem Jadrana je moguća kiša ili pljusak s grmljavinom. Slab do umjeren, na otvorenom moru umjeren do jak jugozapadni i zapadni vjetar, uz obalu mjestimice slabo do umjereno jugo. More malo do umjereno valovito, na otvorenom je moguće valovito.

PMC - Split


Recent Nautical News Entries

Uskoro počinje 22. Croatia Boat Show

Grad Split će od 22. do 26. travnja 2020. biti domaćin sajma koji okuplja najznačajnija imena hrvatske i svjetske nautičke elite.

February.24.2020

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019