Mrsić: Nakon brodogradnje, bit će još teških odluka!


 Vlada će morati donijeti još teških odluka da bi se vidjelo svjetlo na kraju tunela - izjavio je ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić u emisiji Hrvatskog radija U mreži prvog.

Ponovio je kako se učinci Vladinih mjera za oporavak gospodarstva očekuju sredinom 2013. Odgovarajući na pitanje da komentira ankete o padu rejtinga Vlade Mrsić je kazao kako su ankete - ankete.

- Mi znamo što moramo raditi. Bit će još teških odluka nakon brodogradnje - dodao je.

- Još će rasti broj nezaposlenih jer se gube radna mjesta - odgovorio je Mrsić na upit jesmo li dosegnuli vrhunac nezaposlenosti.

- Kad se zaustavi gospodarstvo taj broj raste, ali i kad se pokrene treba još šest mjeseci da se vidi učinak na porast broja radnih mjesta i pad nezaposlenosti - kazao je Mrsić, napominjući da je slična situacija bila 2003. kad su se mjere koalicijske vlade vidjele tijekom sljedeće tri godine.

- U realnom sektoru, od kojeg živimo, izgubili smo u posljednjih desetak godina oko 250.000 radnih mjesta, to smo nadoknadili zapošljavanjem u drugim sektorima, ali u onom trenutku kad počne zapošljavanje u realnom sektoru možemo reći da počinjemo izlaziti iz krize. Za sada to još ne vidimo - kazao je Mrsić.


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019