Mrsić: Nakon brodogradnje, bit će još teških odluka!


 Vlada će morati donijeti još teških odluka da bi se vidjelo svjetlo na kraju tunela - izjavio je ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić u emisiji Hrvatskog radija U mreži prvog.

Ponovio je kako se učinci Vladinih mjera za oporavak gospodarstva očekuju sredinom 2013. Odgovarajući na pitanje da komentira ankete o padu rejtinga Vlade Mrsić je kazao kako su ankete - ankete.

- Mi znamo što moramo raditi. Bit će još teških odluka nakon brodogradnje - dodao je.

- Još će rasti broj nezaposlenih jer se gube radna mjesta - odgovorio je Mrsić na upit jesmo li dosegnuli vrhunac nezaposlenosti.

- Kad se zaustavi gospodarstvo taj broj raste, ali i kad se pokrene treba još šest mjeseci da se vidi učinak na porast broja radnih mjesta i pad nezaposlenosti - kazao je Mrsić, napominjući da je slična situacija bila 2003. kad su se mjere koalicijske vlade vidjele tijekom sljedeće tri godine.

- U realnom sektoru, od kojeg živimo, izgubili smo u posljednjih desetak godina oko 250.000 radnih mjesta, to smo nadoknadili zapošljavanjem u drugim sektorima, ali u onom trenutku kad počne zapošljavanje u realnom sektoru možemo reći da počinjemo izlaziti iz krize. Za sada to još ne vidimo - kazao je Mrsić.


Recent Nautical News Entries

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019

S Otvorenim morem besplatno na nautički sajam

Najveći nautički sajam u ovom dijelu Europe - Biograd Boat Show - i ove godine obara rekorde. Organizatori iz tvrtke Ilirija najavljuju 400 izlagač

October.18.2019