Norveškoj kompaniji Utkilen Chemtrans isporučen drugi tanker


Norveškoj kompaniji Utkilen Chemtrans isporučen drugi tanker

U brodogradilištu 3. maj u Rijeci jučer je norveškoj kompaniji Utkilen Chemtrans isporučen tanker Rystraum, drugi od dvaju čiju su gradnju riječki brodograditelji preuzeli i uspješno završili nakon što su talijanska brodogradilišta s kojima je bila ugovorena njihova gradnja zatvorena.

 

Dovršetak gradnje tankera za Norvežane posao je vrijedan ukupno 18 milijuna eura. Riječ je o specijaliziranim sofisticiranim brodovima za prijevoz nafte i kemikalija na kojima su tankovi za teret izraÄ‘eni od nehrÄ‘ajućeg čelika što je novost u proizvodnom programu 3. maja. Brodovi su duljine 129 metara, širine 19,2 metra i nosivosti 9500 tona.   

 

Nakon ove isporuke u knjizi narudžbi riječkog brodogradilišta ostalo je šest gradnji – tanker za Uljanik plovidbu iz Pule, četiri asfalt-tankera za švedsku tvrtku Wisby Tankers te teglenica za belgijsku kompaniju Sarens. Ovaj obujam narudžbi osigurava punu zaposlenost brodogradilišta do jeseni ove godine pa su trećemajci snage usmjerili k ugovaranju novih poslova za svoje navoze.


Recent Nautical News Entries

Pogledajte ultra-brzu jedrilicu iz ACI-jevog projekta od dva milijuna eura

Nautički sajam u Genovi s tisuću je izlagača i brodova iz cijelog svijeta idealna pozornica za predstavljanje najvažnijih&n

September.23.2019

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019