Jadran na 15. mjestu: Hrvatska skuplja od Å panjolske, a od Dubaija jeftinija samo 4 posto


Jadran na 15. mjestu: Hrvatska skuplja od Španjolske, a od Dubaija jeftinija samo 4 posto

Screenshot: Post Office Travel Money

KAO ŠTO nikad nije prerano početi brinuti o svojem tijelu razmišljajući o skidanju u kupaće kostime, nije rano ni početkom proljeća početi planirati otplatni plan za nadolazeće ljetne godišnje odmore. 

S jedne je strane uvriježeno mišljenje da ćemo povoljnije proći ukoliko se, po navici i konformizmu, uputimo na Jadran (a nije loše ni potpomagati domaću ekonomiju), a s druge strane iz godine u godinu ne jenjavaju uzdasi o iznimno visokim cijenama koje su na našoj razvedenoj obali konstanta. 

Budući da nas subjektivnost često sputava u uviđanju prave slike, prava stvar stiže s britanskog portala Post Office Travel Money koji je proveo veliku turističku anketu o cijenama svih segmenata potrebnih za uvid u dnevni budžet, i to za čak 40 država, uključujući i Hrvatsku. A istraživanje je pokazalo da se Hrvatska nalazi negdje oko sredine ljestvice skupoće, točnije, na 15. mjestu.

Turistička košarica prema kojoj se pokušala dobiti što vjerodostojnija visina dnevnog iznosa potrošenog na destinaciji uključivala je: šalicu kave, pivo, veliku bocu mineralne vode (1,5 l), gazirani sok, kremu za sunčanje, sprej protiv insekata, večeru za dvije osobe (u tri slijeda) te jednu kutiju cigareta. Zaključak je da u Hrvatskoj turist za te artikle ukupno treba izdvojiti 69,90 eura. Za grad u kojem je izračun obavljen navedena je Pula. Na ljestvici smo smješteni izmeÄ‘u Argentine i Dominikanske Republike.

Najmanje novca na košaricu sa spomenutim artiklima potrošit ćete na Šri Lanci, 27,95 funti odnosno 33,46 eura, što je više nego upola manje nego kod nas, a najviše novca morat ćete potrošiti u Australiji - čak 138,50 eura.


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019