Kljaković Gašpić brončani na EP!!


ivan_kljakovic_gaspic_2_2012.jpg 

Šestu godinu zaredom Ivan Kljaković Gašpić je na pobjedničkom postolju klase Finn! Nakon dva srebra, pa dva zlata i još jednog srebra danas je osvojio brončanu medalju na Europskom prvenstvu koje se jedrilo u talijanskom Scarlinu.

Stanje s bodovima bilo je vrlo tijesno uoči današnjeg plova za odličja. Finale je ispunilo sva očekivanja, a priču je na regatnom polju začinio lagani nestabilni vjetar, dijelom ispod granice regularnosti. Pet prvoplasiranih kormilara igralo je za medalje. Poredak se mijenjao iz stranice u stranicu. U konačnici zlato je osvojio Grk Ionnas Mitakis, srebro je pripalo Slovencu Vasiliju Žbogaru.

- Odlično sam startao na lijevoj strani startne linije. Nakon 30 metara sam imao cijelu flotu u džepu i vozio za zlato. Jedrili smo svi desno i ponovno mi se pokazao problem koji me muči cijeli tjedan, a to je brzina. Grk je bio malo ispod mene i umjesto da ga zgazim on me prošao s dobrom brzinom. U tom trenutku vidio sam da je zlato izgubljeno i da se valja koncentrirati na srebro i broncu. Pred kraje stranice u vjetar napravio sam jednu lošu taktičku odluku, a kako sam bio sporiji od drugih to me navelo na niz poteza za koje sam znao da neće biti dobri. Zaradio sam i penal, pa sam se morao iskupiti, no nisam puno izgubio na okretu, već zato što me flota pokrila. Tu sam zaostao, no uspio sam nakon još jednog penala ipak do cilja proći dva protivnika i ući šesti, što je bilo dovoljno za broncu, mojoj Miji za roÄ‘endan. Žao mi je što nije zlato, no šesta medalja zaredom na europskim prvenstvima je tu, a to je najvažnije. – zadovoljan je Ivan Kljaković Gašpić, čija kćerkica sutra slavi prvi roÄ‘endan.

Poteškoće s brzinom su nastale zbog jarbola, smatra Ivan. Jarbol s kojim je dosad jedrio slomio je, a novi koji je stigao za Europsko prvenstvo očito se nije pokazao dobrim.


Recent Nautical News Entries

Uskoro počinje 22. Croatia Boat Show

Grad Split će od 22. do 26. travnja 2020. biti domaćin sajma koji okuplja najznačajnija imena hrvatske i svjetske nautičke elite.

February.24.2020

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019