Kljaković Gašpić brončani na EP!!


ivan_kljakovic_gaspic_2_2012.jpg 

Šestu godinu zaredom Ivan Kljaković Gašpić je na pobjedničkom postolju klase Finn! Nakon dva srebra, pa dva zlata i još jednog srebra danas je osvojio brončanu medalju na Europskom prvenstvu koje se jedrilo u talijanskom Scarlinu.

Stanje s bodovima bilo je vrlo tijesno uoči današnjeg plova za odličja. Finale je ispunilo sva očekivanja, a priču je na regatnom polju začinio lagani nestabilni vjetar, dijelom ispod granice regularnosti. Pet prvoplasiranih kormilara igralo je za medalje. Poredak se mijenjao iz stranice u stranicu. U konačnici zlato je osvojio Grk Ionnas Mitakis, srebro je pripalo Slovencu Vasiliju Žbogaru.

- Odlično sam startao na lijevoj strani startne linije. Nakon 30 metara sam imao cijelu flotu u džepu i vozio za zlato. Jedrili smo svi desno i ponovno mi se pokazao problem koji me muči cijeli tjedan, a to je brzina. Grk je bio malo ispod mene i umjesto da ga zgazim on me prošao s dobrom brzinom. U tom trenutku vidio sam da je zlato izgubljeno i da se valja koncentrirati na srebro i broncu. Pred kraje stranice u vjetar napravio sam jednu lošu taktičku odluku, a kako sam bio sporiji od drugih to me navelo na niz poteza za koje sam znao da neće biti dobri. Zaradio sam i penal, pa sam se morao iskupiti, no nisam puno izgubio na okretu, već zato što me flota pokrila. Tu sam zaostao, no uspio sam nakon još jednog penala ipak do cilja proći dva protivnika i ući šesti, što je bilo dovoljno za broncu, mojoj Miji za roÄ‘endan. Žao mi je što nije zlato, no šesta medalja zaredom na europskim prvenstvima je tu, a to je najvažnije. – zadovoljan je Ivan Kljaković Gašpić, čija kćerkica sutra slavi prvi roÄ‘endan.

Poteškoće s brzinom su nastale zbog jarbola, smatra Ivan. Jarbol s kojim je dosad jedrio slomio je, a novi koji je stigao za Europsko prvenstvo očito se nije pokazao dobrim.


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019