BRODOSPLIT DIV-u Debeljak: Za šest mjeseci poslovat ćemo pozitivno


Tomislav Debeljak, vlasnik samoborskog DIV-a, rekao nam je kako je vrlo zadovoljan odlukom Vlade i da jedva čeka da započne posao u “Brodosplitu”.

 

DEBELJAK_PAPPO5-020312.2

Debeljak (lijevo) zna što ga čeka u škveru / JADRAN BABIĆ/CROPIX

- Radnicima “Brodosplita” mogu poručiti kako će škver biti ravnopravan član obitelji DIV i da ću dati zadnju kap krvi da poduzeće stane na zdrave noge i počne uspješno poslovati.

Za mene osobno bila bi velika degradacija i doživio bih to kao veliki osobni neuspjeh kada ne bih iskoristio šansu koja se u ovom poslu pruža DIV-u i “Brodosplitu”.

Kada je posrijedi nezadovoljstvo sindikata našom ponudom, mogu samo ponoviti kako mogu otrpjeti da se mene vrijeÄ‘a i pljulje, mogu u tome i uživati kao mučenik, ali neću dati da se napada i uništava DIV i “Brodosplit”.

Imamo jasnu viziju, projekte i kontakte s investitorima i kupcima za razne projekte koji se mogu realizirati u “Brodosplitu” i mogu obećati da će za četiri do šest mjeseci tvrtka početi pozitivno poslovati - rekao nam je Debeljak.

Odgovarajući na pitanje o mogućem višku zaposlenih, napomenuo je kako detaljnu analizu tek treba napraviti: 

- Radi se i o tome da ćemo nove projekte ugovoriti u idućih nekoliko mjeseci i stoga ne bi bilo dobro otpuštati ljude koji su sada na čekanju, nego bismo trebali pričekati prve poslove pa da vidimo koliko će nam realno ljudi trebati u poslovanju. A glavna poruka u tom smislu je da svaki radnik treba zaraditi svoju plaću, to je prosta računica i na njoj ćemo temeljiti i broj zaposlenih.

Govoreći o prvim poslovnim potezima i projektima, Debeljak je ustvrdio kako bi u prve tri godine, dok se ne oporavi brodograÄ‘evno tržište, oko 50 posto kapaciteta bilo korišteno u nebrodograÄ‘evne projekte, kao što je izgradnja vjetroelektrana i plinske elektrane kod Peruče.

- Za oba ta projekta investitor bi bio DIV i već imamo banke i druge proizvoÄ‘ače koji bi nas pratili u tim projektima. Kada je riječ o brodogradnji, pokušali bismo se u prvo vrijeme orijentirati na izgradnju megajahti koje bismo iznajmljivali, a u slučaju dobre ponude, i prodali.

Osim toga, nastavili bismo i s proizvodnjom ro-pax brodova, za koje postoji potražnja na tržištu. No, moram reći i kako planiramo napraviti portfelj od oko 50-ak projekata koje bismo aktivirali kada bi se za to poklopile tržišne i financijske prilike - naglasio je Debeljak.


Recent Nautical News Entries

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019

S Otvorenim morem besplatno na nautički sajam

Najveći nautički sajam u ovom dijelu Europe - Biograd Boat Show - i ove godine obara rekorde. Organizatori iz tvrtke Ilirija najavljuju 400 izlagač

October.18.2019