Vlada: Nacionalna središnjica za nadzor i upravljanje pomorskim prometom u Rijeci


Nacionalna središnjica za nadzor i upravljanje pomorskim prometom ima sjedište u Rijeci, a ne u Splitu, odlučila je danas Vlada donijevši izmjenu Uredbe o unutarnjem ustrojstvu Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Donošenjem Uredbe o unutarnjem ustrojstvu kao nova služba u sastavu Uprave sigurnosti plovidbe - Sektora za nadzor i upravljanje pomorskim prometom, traganje i spašavanje i zaštitu mora bila je predviÄ‘ena nova služba - Nacionalna središnjica za nadzor i upravljanje pomorskim prometom (VTS Hrvatska), no pogreškom je kao sjedište odreÄ‘en Split.

U Rijeci je već funkcionalno uspostavljen središnji tehnički i informatički sustav za tu namjenu, kao i odgovarajuće osposobljeni ljudski resursi te je stoga od osobitog operativnog značaja ustroj središnje ustrojstvene jedinice sa sjedištem u Rijeci, dok su odjeli, odnosno VTS centri sa sjedištima u Splitu i Dubrovniku.

Time će biti usklaÄ‘eno formalno pravno i stvarno stanje, a bit će i olakšana suradnja službe s Nacionalnom središnjicom za usklaÄ‘ivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka), a koje predstavljaju dvije komplementarne službe koje neophodno svakodnevno suraÄ‘uju.

Također, izmjenom uredbe je riječ dopisnica zamijenjena riječi dopusnica.


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019