Kljaković Gašpić: EP je drama u pet činova!


 

 

Kljaković Gašpić je dva dana do kraja Europskog prvenstva za klasu Finn peti, tri boda do medalje. Danas je pobijedio drugi plov dana. TakoÄ‘er sjajan nastup Josipa Olujića koji je zasad 12. Luka Mratović je nakon prva tri plova na SP RS:X 74.

Dva dana do kraja Europskog prvenstva za klasu Finn Ivan Kljaković Gašpić se nalazi na petom mjestu sa samo osam bodova zaostatka za vodećim Talijanom Baldassaariem, odnosno na tri boda do medalje. Ivan je danas u drugom plovu dana, petom plovu prvenstva, upisao maestralnu pobjedu, u drugoj stranici uz vjetar prošao je 30ak kormilara i ušao prvi u cilj! 
- Još jedan u nizu teških i neizvjesnih dana ovdje u Scarlinu. Uvjeti na moru nas zaista ne maze, ma regata je prava drama u pet činova! Treba se paziti greški, vrlo lako stradaš, kao što su mnogi iskusili na svojoj koži ovih dana. - kazao je Ivan.

U prvom plovu dana Kljaković Gašpić je bio 12. No, to ne znači da u samom vrhu flote nije bilo neko CRO jedro, naprotiv. Svoj najbolji nastup dosad u seniorskoj konkurenciji imao je mladi Josip Olujić, koji je ušao treći u cilj prvog današnjeg plova. Zahvaljujući tom sjajnom rezultatu Olujić je ukupno izvrstan 12. nakon pet jedrenja. Tudor Bilić se nalazi na 49. mjestu.

S obzirom da se i dalje kasni za programom suci će sutra zasigurno pokušati odraditi tri plova. To je bio plan i jučer i danas, no vjetar i dalje u akvatoriju Scarlina ne pokazuje namjeru zapuhati išta jače od pet-šest nestabilnih čvorova. U subotu se jedri plov za odličja za deset najboljih. Sutrašnji dan odlučit će o pozicijama s kojih će kormilari ući u plov za odličja, s koliko bodova i kakvim odnosima. S obzirom na vrlo teške i hirovite uvjete u kojima se jedri, te malo odjedrenih plovova i male razlike u bodovima svašta je moguće. Sutra će biti uzbudljiv dan na moru.

U španjolskom Cadizu danas je počelo Svjetsko prvenstvo za olimpijsku dasku RS:X. Odjedrena su tri plova. U konkurenciji 120 natjecatelja Luka Mratović je 74. Poveo je Francuz Julien Bontemps.

- Imao sam puno nesreće danas, vjetar je mijenjao smjer i po 50 stupnjeva, puhalo je od deset do 25 čvorova i jednostavno me nije išlo - javio je Luka Mratović.


Recent Nautical News Entries

Uskoro počinje 22. Croatia Boat Show

Grad Split će od 22. do 26. travnja 2020. biti domaćin sajma koji okuplja najznačajnija imena hrvatske i svjetske nautičke elite.

February.24.2020

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019