Sindikalist Šegvić: Možda pozovemo radnike da dođu braniti naš škver!


Vodstvo Nezavisnog sindikata u Brodosplitu ocijenilo je nazakonitom današnju odluku Vlade da se splitsko brodogradilište proda samoborskom DIV-u te najavljuje poduzimanje koraka na zaštiti Brodosplita.

- Ne možemo se složiti s današnjom odlukom Vlade koja nije u skladu sa zakonom! - rekao je predsjednik Nezavisnog sindikata u BrodosplituZvonko Šegvić komenturajući prihvaćanje DIV-ove ponude za kupnju splitskog škvera.

Šegvić je pojasnio:

- Istekao je rok natječaja za prodaju Brodosplita, a tvrtka DIV nema niti dovoljna bankovna jamstva za kupnju našeg škvera.

On takoÄ‘er smatra da bi se sada trebalo oglasiti i Državno odvjetništvo u vezi prodaje Brodosplita.

- Do sada sam podnio Državnom odvjetništvu u sjedištu u Zagrebu sedam prijava u kojima upozoravam na nezakonitosti ponude DIV-a za kupnju Brodosplita, odnosno prodaje splitskog škvera toj tvrtki - kazao je sindikalni čelnik.

Što će dalje biti još se ne zna...

- Sve su opcije otvorene, nije isključeno da pozovemo radnike da doÄ‘u braniti naše brodogradilište. Gospodinu ÄŒačiću poručujem da smo mi u Splitu južnjaci i nećemo dozvoliti da nas se gazi na ovaj način kao što je to u slučaju prodaje škvera DIV-u.


Recent Nautical News Entries

Uskoro počinje 22. Croatia Boat Show

Grad Split će od 22. do 26. travnja 2020. biti domaćin sajma koji okuplja najznačajnija imena hrvatske i svjetske nautičke elite.

February.24.2020

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019