Yachtsincroatia.com u posjeti Maloj Å¡koli brodogradnje


Prilikom održavanja "Biograd Boat Show-a" u Biogradu u vremenu od 20.10. - 23.10 posjetili smo i Kreativnu radionicu StolArt koja organizira projekt "Mala škola brodogradnja". StolArt je autorska radionica gdje se drvo oblikuje u namještaj s pričom koji djecu uvodi u svijet mašte.
Program radionice traje 4 dana a u prvom redu su djeca koja uče, kako teoretski tako i kroz praktične segmente.

Prvi dan djeca imaju priliku naučiti nešto o hrvatskoj tradicionalnoj brodogradnji i njenoj ulozi kroz povijest. Kroz praktični dio nastave učenici će se upozanti s dijelovima od kojih je sastavljen brod, a potom izraÄ‘ivati iste prema nacrtima. Drugi dan je predviÄ‘en za sklapanje dijelova broda u finalnu konstrukciju te pripremu za bojanje. Treći dan brod se zaštićuje i finišira završnim bojama. ÄŒetvrti dan predviÄ‘en je za montiranje ostalih sadržaja poput jedara, konopa i ostale opreme.

Posljednji dan je svečano porinuče u more.


Ovim putem Vas pozivamo da posjetite njihove kreativne kutke i na internetu:
http://www.stolart.com.hr/
http://hr-hr.facebook.com/pages/StolArt/163216743714859?sk=info


Recent Nautical News Entries

Uskoro počinje 22. Croatia Boat Show

Grad Split će od 22. do 26. travnja 2020. biti domaćin sajma koji okuplja najznačajnija imena hrvatske i svjetske nautičke elite.

February.24.2020

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019