Teške odluke Banskih dvora: Kraljevica i Dalmacijavino idu u stečaj!


 

Vlada je na sjednici donijela važne i nimalo ugodne odluke. Kraljevica ide u stečaj, a za 90 dana donijeti će se konačna odluka što će biti s 3. majem i  Brodotrogirom. Uljanik ide radnicima i slijedi dokapitalizacija.

Vlada je odlučila da će DIV grupa preuzeti  Brodosplit i to 'zato što će se oni baviti brodogradnjom', dodao je premijer Milanović.

'Nitko ne može za kratko vrijeme graditi brodove, a onda apartmane i vile', rekao je Zoran Milanović. Ponuda od DIV-a je dobra, brodogradnja će nastaviti uspješno djelovati', rekao je Radimir ÄŒačić. Zoran Milanović je dodao da je to hrvatska tvrtka koja 'u teškoj situaciji preuzima težak posao, a vremena za gubljenje nema'.

Premijer Milanović rekao je kako je tema oko Diokija izuzetno teška i mučna i dodao da se nada da su ljudi razumjeli ponašanje Vlade ovih dana, koja nije mogla davati lepršave izjave. 'Ali, mogli smo autoritetom uključiti sve sudionike u razgovor, bez reflektora javnosti', dodao je.

Radimir Čačić potvrdio je kako se sva potraživanja pretvaraju u vlasničke udjele. To bi značilo da u vlasničku strukturu Diokija ulaze HEP, HŽ, HŽ Cargo i banke. 'Nakon toga, radnicima će se osigurati plaće', rekao je Čačić.

Odlučeno je i da Dalmacijavino ide u stečaj.


Recent Nautical News Entries

Pogledajte ultra-brzu jedrilicu iz ACI-jevog projekta od dva milijuna eura

Nautički sajam u Genovi s tisuću je izlagača i brodova iz cijelog svijeta idealna pozornica za predstavljanje najvažnijih&n

September.23.2019

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019