Teške odluke Banskih dvora: Kraljevica i Dalmacijavino idu u stečaj!


 

Vlada je na sjednici donijela važne i nimalo ugodne odluke. Kraljevica ide u stečaj, a za 90 dana donijeti će se konačna odluka što će biti s 3. majem i  Brodotrogirom. Uljanik ide radnicima i slijedi dokapitalizacija.

Vlada je odlučila da će DIV grupa preuzeti  Brodosplit i to 'zato što će se oni baviti brodogradnjom', dodao je premijer Milanović.

'Nitko ne može za kratko vrijeme graditi brodove, a onda apartmane i vile', rekao je Zoran Milanović. Ponuda od DIV-a je dobra, brodogradnja će nastaviti uspješno djelovati', rekao je Radimir ÄŒačić. Zoran Milanović je dodao da je to hrvatska tvrtka koja 'u teškoj situaciji preuzima težak posao, a vremena za gubljenje nema'.

Premijer Milanović rekao je kako je tema oko Diokija izuzetno teška i mučna i dodao da se nada da su ljudi razumjeli ponašanje Vlade ovih dana, koja nije mogla davati lepršave izjave. 'Ali, mogli smo autoritetom uključiti sve sudionike u razgovor, bez reflektora javnosti', dodao je.

Radimir Čačić potvrdio je kako se sva potraživanja pretvaraju u vlasničke udjele. To bi značilo da u vlasničku strukturu Diokija ulaze HEP, HŽ, HŽ Cargo i banke. 'Nakon toga, radnicima će se osigurati plaće', rekao je Čačić.

Odlučeno je i da Dalmacijavino ide u stečaj.


Recent Nautical News Entries

Uskoro počinje 22. Croatia Boat Show

Grad Split će od 22. do 26. travnja 2020. biti domaćin sajma koji okuplja najznačajnija imena hrvatske i svjetske nautičke elite.

February.24.2020

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019