Scarlino - Kljaković Gašpić sedmi


 

Nakon tri dana natjecanja Ivan Kljaković Gašpić je sedmi na Europskom prvenstvu za klasu Finn. Sutra starta Svjetsko prvenstvo za RS:X na kojem nastupa još jedan član olimpijske jedriličarske reprezentacije Luka Mratović.

Ni trećeg dana natjecanja na Europskom prvenstvu za klasu Finn u talijanskom Scarlinu nije sve prošlo prema planu. Kako se jučer zbog bonace nije jedrilo suci su danas planirali odraditi tri plova i nadoknaditi barem dio zaostatka, meÄ‘utim umjesto toga zaostatak za programom se još povećao. Danas je odjedren samo jedan plov, opet po laganom i nestabilnom vjetru, tako da je flota umjesto šest predviÄ‘enih dosad odjedrila samo tri plova.

Ivan Kljaković Gašpić u današnjem je jedinom plovu bio 11., nakon tri plova zauzima sedmo mjesto. 

- Danas opet totalna drama na moru. Vjetar je bio jako nestabilan, kompletno je nakon starta okrenuo u desnu stranu, a ja sam bio na livoj. Kasnije je i oslabio, tako da smo po bonaci ušli u cilj. Potom smo čekali na start drugog plova, startali smo dosta kasno, meÄ‘utim taj plov je prekinut nakon obilaska prve oznake, u trenutku kad sam bio drugi, šteta. – javio je iz Italije Ivan  Kljaković Gašpić.

Josip Olujić zadržao je svoje dobro 19. mjesto, dok je Tudor Bilić napredovao na 45. Španjolac Rafale Trujillo i dalje je na prvom mjestu.

Sutra u španjolskom Cadizu starta Svjetsko prvenstvo za olimpijsku dasku RS:X. Luka Mratović doputovao je u Cadiz prije dva dana.

- Flota je naoštrena, ima čak više natjecatelja nego na prošlom SP u Australiji. Kvote su za natjecanje bile 120 daskaša i 80 daskašica, i toliko je i prijavljenih. Bit će odlično natjecanje. Prognostičari najavljuju jak vjetra, sve dane osim sutra – kaže Luka Mratović.


Recent Nautical News Entries

Pogledajte ultra-brzu jedrilicu iz ACI-jevog projekta od dva milijuna eura

Nautički sajam u Genovi s tisuću je izlagača i brodova iz cijelog svijeta idealna pozornica za predstavljanje najvažnijih&n

September.23.2019

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019