Scarlino - Kljaković Gašpić sedmi


 

Nakon tri dana natjecanja Ivan Kljaković Gašpić je sedmi na Europskom prvenstvu za klasu Finn. Sutra starta Svjetsko prvenstvo za RS:X na kojem nastupa još jedan član olimpijske jedriličarske reprezentacije Luka Mratović.

Ni trećeg dana natjecanja na Europskom prvenstvu za klasu Finn u talijanskom Scarlinu nije sve prošlo prema planu. Kako se jučer zbog bonace nije jedrilo suci su danas planirali odraditi tri plova i nadoknaditi barem dio zaostatka, meÄ‘utim umjesto toga zaostatak za programom se još povećao. Danas je odjedren samo jedan plov, opet po laganom i nestabilnom vjetru, tako da je flota umjesto šest predviÄ‘enih dosad odjedrila samo tri plova.

Ivan Kljaković Gašpić u današnjem je jedinom plovu bio 11., nakon tri plova zauzima sedmo mjesto. 

- Danas opet totalna drama na moru. Vjetar je bio jako nestabilan, kompletno je nakon starta okrenuo u desnu stranu, a ja sam bio na livoj. Kasnije je i oslabio, tako da smo po bonaci ušli u cilj. Potom smo čekali na start drugog plova, startali smo dosta kasno, meÄ‘utim taj plov je prekinut nakon obilaska prve oznake, u trenutku kad sam bio drugi, šteta. – javio je iz Italije Ivan  Kljaković Gašpić.

Josip Olujić zadržao je svoje dobro 19. mjesto, dok je Tudor Bilić napredovao na 45. Španjolac Rafale Trujillo i dalje je na prvom mjestu.

Sutra u španjolskom Cadizu starta Svjetsko prvenstvo za olimpijsku dasku RS:X. Luka Mratović doputovao je u Cadiz prije dva dana.

- Flota je naoštrena, ima čak više natjecatelja nego na prošlom SP u Australiji. Kvote su za natjecanje bile 120 daskaša i 80 daskašica, i toliko je i prijavljenih. Bit će odlično natjecanje. Prognostičari najavljuju jak vjetra, sve dane osim sutra – kaže Luka Mratović.


Recent Nautical News Entries

Uskoro počinje 22. Croatia Boat Show

Grad Split će od 22. do 26. travnja 2020. biti domaćin sajma koji okuplja najznačajnija imena hrvatske i svjetske nautičke elite.

February.24.2020

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019