DIV: Nećemo otpuštati radnike Brodosplita, ne želimo trošiti na otpremnine


 

Vlada bi na današnjoj sjednici trebala i službeno prihvatiti ponudu tvrtke DIV za kupnju Brodosplita. Budući vlasnik Brodosplita Tomislav Debeljakizjavio je za HTV kako ne planira otpuštanja.

"Ima jedna stvar koja se uvijek u medijima pojavljuje - da mi želimo otpuštati ljude. Mi smo se, dapače, borili u EK da zadržimo što više ljudi jer nam nije cilj optuštati i trošiti na otpremnine, nama je u cilju zadržati ljude, zapošljavati i ići dalje prema naprijed", poručio je.

Vlada bi trebala odbiti ponude Jadranskih ulaganja Danka Končara za kupnju Brodotrogira i Brodogradilišta Kraljevica, a zaključkom se očitovala o privatizaciji i restrukturiranju društava 3. maja, u skladu s obvezama preuzetim ugovorom o pristupanju Hrvatske EU i uvjetima iz natječaja iz drugog kruga privatizacije. Prijedlozi takvih odluka predviÄ‘eni su dnevnim redom otvorenog dijela sutrašnje sjednice Vlade, piše SEEbiz.


Recent Nautical News Entries

Uskoro počinje 22. Croatia Boat Show

Grad Split će od 22. do 26. travnja 2020. biti domaćin sajma koji okuplja najznačajnija imena hrvatske i svjetske nautičke elite.

February.24.2020

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019